avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Riscurile proprietarului - sediu social al fimei in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Riscurile proprietarului - sediu social al fimei in apt inchiriat

Buna Ziua,

As dori sa stiu ce riscuri implica pentru proprietar, stabilirea sediului social al unei firme, in apartamentul inchiriat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:52, 4 Septembrie 2014
Nici un risc din punct de vedere al raspunderii patrimoniale a firmei.Proprietarul va trebui sa fiscalizeze veniturile din chirie intrucat firma va emite chitanta pentru chirie care ,cheltuiala care se va regasi in contabilitatea firmei.
Buna dimineata,

In situatia in care nu sunteti prop. locuintei:
- toata corespondenta trimisa de autoritati sau de la partenerii de afaceri va veni la sediu, daca firma nu este autorizata cu activitati la acest sediu, s-ar putea sa nu va placa;

- incetarea valabilitatii contractului prin care ati agreeat stabilirea sediului la adresa al carui prop. sunteti, nu va produce efecte, respectiv nu va fi inregistrata in mod automat de catre Reg. Com., pt. aceasta reprez. legali ai firmei trebuie sa se adreseze Reg. Com. cu o cerere privind inregistrarea mentiunii ref. la schimbarea sediului. Schimbarea sediului unei firme se face numai la cererea reprez. legali, contra cost, chiar daca contractul a expirat.

Ar mai putea fi si alte inconveniente in functie de situatie.
Proprietarul nu raspunde pentru faptele societatii.
Contractul trebuie insa respectat si doar lipsa de folosinta a imobilului ar fi ceea ce conteaza.
Exista riscul ca firma conditionat de responsabilitatea reprezentantilor firmei sa se confrunte cu neplaceri cauzate la asociatia de proprietari prin neachitarea periodica a obligatiilor de intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii proprietar contract comodat sediu social R.Maktub R.Maktub Buna ziua, Cineva m-a rugat sa facem un contract de comodat ca sa isi poata deschide o firma cu sediul in apartamentul meu , fara sa il foloseasca , doar ... (vezi toată discuția)
Probleme la o cesiune, in legatura cu schimbare sediu idi idi Am termen la jud de serv. pt luni, in legatura cu un dosar de cesiune depus, deja la onrc.Am facut act contitutiv actualizat, act aditional de cesiune, in care ... (vezi toată discuția)
Sediu social rasvan_racaru rasvan_racaru Problema mea sta in felul urmator.Fostul chirias a plecat din spatiu iar acum nu mai poate fi gasit nici la adresa din buletin,nici la telefon in consecinta ... (vezi toată discuția)