avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna in concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna in concediu medical

In cazul incapacitatii temporare de munca a unei persoane aflate in delegare pentru 30 de zile, plata diurnei ramane integral? Dar in situatia concediului de odihna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 2 Martie 2018
"Art. 44 prevede la alin. (2) din Codul muncii, faptul ca salariatul delegat este indreptatit la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Asadar, salariatul delegat este indreptatit sa primeasca indemnizatie de delegare. Or, salariatul aflat in concediu de odihna sau in incapacitate temporara de munca cu sau fara spitalizare nu mai este un salariat delegat intrucat nu mai presteaza activitate in afara locului sau de munca.

In consecinta, in perioada de incapacitate temporara de munca angajatorul are obligatia sa plateasca salariatului indemnizatie de incapacitate temporara de munca, diurna nedatorandu-se intrucat salariatul nu se mai afla in delegare".
Detalii : [ link extern ]
As vrea sa va intreb in caz ca angajatul este in delegatie in concediu medical dar boala este contagioasa si nu poate zbura acasa, va sta in strainatate fara diurna toate acele saptamani?
Nu sunt exceptii la aceasta lege, care zice ca in delegatie in CM nu se primenste diurna?
Multumesc,
Alice
Art. 49 C.mun.
.....
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara un angajat si-a trimis demisia in data de 16.02 fara ... Rayonsil Rayonsil Buna seara Un angajat si-a trimis demisia in data de 16.02 fara preavizul de 20 zile semnat in contract.In aceasta perioada este absent de la locul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: un angajat ... cristina.grigore cristina.grigore Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un angajat este trimis de angajator la un curs in alt oras fata de locul de munca. Cursul dureaza 8h ... (vezi toată discuția)
Delegatie LALA68 LALA68 Multumesc pentru promptidudinea si corectitudinea raspunsurilor pentru subiectul cu diurna. Mai am o intrebare Vor sa ma trimita in delegatie in ungaria ... (vezi toată discuția)