avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Separarea veniturilor din activitati pe bonul fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Separarea veniturilor din activitati pe bonul fiscal

Societatea in cauza obtine venituri din :vanzarea marfurilor(bar), vanzarea produselor finite(restaurant) si din prestari servicii(biliard)."Z"-ul pe care l-am primit la finalul zilei contine suma tuturor veniturilor, fara fi deferentiate pe surse de venit."Z"-ul e insotit de un jurnal electronic care prezinta pe categorii sursa veniturilor: 5 pizza "X", 3 pizza "Y" (711), 4 beri, 5 pachete tigari, 6 sucuri(707) 5 fise biliar(704). Nu mi se pare corect sa separ eu, ca si contabil din jurnalul electronic de "n" pozitii si sa adun sumele pentru a le inregistra corect pe surse de venit. Administratorul imi spune ca cei care se ocupa de casa de marcat au spus ca nu se pot separe si e nevoie de inca o casa....Eu am experienta de la un hotel, unde pe "Z" apareau in mod separat veniturile din cazari si cele din vanzarea marfurilor.Din OUG 28/1999 eu am desprins urmatoarele, dar nu par sa ma ajute...ma poate ajuta cineva ? :sorry:


ART. 4
(1) Bonul fiscal este documentul emis de aparatul de marcat electronic fiscal, care
trebuie să cuprindă cel puţin:(.....)denumirea fiecărui bun livrat sau serviciu prestat;

art.5 (3) Raportul fiscal de închidere zilnică este documentul care conţine: denumirea şi
codul fiscal ale operatorului economic emitent; adresa de la locul de instalare a
aparatului de marcat electronic fiscal; logotipul şi seria fiscală ale aparatului; numărul
de ordine numerotat progresiv; data şi ora emiterii; numărul bonurilor emise în ziua
respectivă; valoarea totală a operaţiunilor efectuate şi totalul taxei pe valoarea
adăugată, cu precizarea nivelului cotei, valoarea totală a operaţiunilor scutite de taxa
pe valoarea adăugată, precum şi valoarea taxelor care nu se cuprind în baza de
impozitare a taxei pe valoarea adăugată.
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
ela david, utilizator
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 17:10, 5 Septembrie 2014
Avand in vedere ca planul de conturi diferentiaza veniturile pe surse iar acesta este reglementat prin ordin al ministrului de finante, societatea este obligata sa faca in contabilitate separatia.

Intradevar, acest lucru nu este stipulat in legea caselor de marcat, dar mi se pare absurd, daca nu idiotenie, ca sa pui un om sa defalce zilnic, de mana, din raportul fiscal, in loc sa dai 50 lei la service.

Dar nu ma mir: am si eu pe unii care se calicesc la 50 lei cat costa procura pentru semnatura electronica si trebuie sa duc declaratiile la ghiseu.
Mi-a placut tare mult raspunsul dvs dl.iulian, incat mi-ar fi placut sa-l citez in totalitate cu riscul de-a-mi fi sters mesajul . :)
1. aspectul cu planul de conturi e corect si logic.
2. va aplaud
3. ce sa mai spun??Bine-ati venit in "club" ;)

p.s La ANAF in municipiul meu merge si cu imputernicire data de societate, fara procura la notar.:)
M-am referit la procura necesara pentru a putea depune declaratiile cu semnatura electronica, pe net.
Si eu la fel.:)
Iulian Manea a scris:

Dar nu ma mir: am si eu pe unii care se calicesc la 50 lei cat costa procura pentru semnatura electronica si trebuie sa duc declaratiile la ghiseu.


Sa inteleg ca nu au salariati? Pt 112 parca era obligatoriu.

Astfel de specimene au existat si vor exista tot timpul. Mie imi adusese unul bon de 50 bani pt un covrig brasovean. nu am inteles pana in ziua de azi ce spera sa obtina de la acel bon.

@ela david

ma bucur ca ati gasit o rezolvare.
referitor la faptul ca legiuitorul ar trebui sa prevada pe Z informartii care sa ajute in contabilitate ---- ar fi frumos dar pe el il intereseaza fiscalitatea nu contabilitatea si s-a asigurat in privinta aceasta.



Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza o factura achitata cu bon fiscal dana-dana dana-dana Cum sa inregistrez in contabilitate o factura achitata cu bon fiscal daca inregistrez raportul zilnic de activitate si monetarul. Ar trebui defalcat pe ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal mai mic sau mai mare ana & maria ana & maria 1.se intimpla ca de citeva ori ca inchiderea de zi sa nu fie la fel cu monetarul, din cauza unor pene de curent sau daca se prinde rola de hirtie nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta? stanceni stanceni Buna seara! Am si eu o intrebare...ca si firma care vine bunuri catre pesoane fizice am achizitionat o casa de marcat. Problema care o ridica serviciul de ... (vezi toată discuția)