avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la cota de mostenire cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la cota de mostenire cu clauza

In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din apartament in favoarea fratelui meu, dar as dori ca sa ma asigur ca el nu va vinde acel apartament, dupa ce va deveni unic proprietar. doresc ca acest apartament sa ramana in familie. Sub ce forma se poate intocmi actul de succesiune, in acest caz?
Cel mai recent răspuns: OctaviaMaria , utilizator 13:59, 4 Septembrie 2014
A, bun, acum am inteles. Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa vand terenul mostenit ? popescusteli popescusteli buna ziua,va rog sa-mi da-ti si mie un raspuns. eu si fratele meu am devenit singurii mostenitori a unui teren dupa moartea parintilor,dar nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu 4 mostenitori- unul nu doreste vanzarea anaabutoaiei anaabutoaiei As dori sa stiu daca intr.-un titlu de proprietate sunt patru mostenitori : se poate vinde proprietatea daca unul din ei un vrea acest lucru si un semneaza ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota ideala din mostenire caradis caradis Buna ziua. Daca cumpar cota ideala dintr-o mostenire inainte de partajul succesoral , pot participa in proces in locul celui care a vandut. (vezi toată discuția)