avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile copiilor din afara casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile copiilor din afara casatoriei

Buna ziua,
va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta: ce drepturi au copii majori dintr-o casatorie anterioara la decesul tatalui care, la momentul decesului este casatorit a doua oara? in speta, daca cea de-a doua sotie dobandeste un imobil in urma unui contract de vanzare cumparare, in caz de deces al tatalui copiilor din prima casatorie imobilul cumparat va intra in masa succesorala la care au drept si copiii din prima casatorie? precizez ca in cea de-a doua casatorie exista un copil cu a doua sotie.
in cazul in care copii din prima casatorie ar avea drepturi de mostenire asupra acestui imobil, care ar fi solutia ca acestia sa nu beneficieze de parte din acest imobil?
multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: lumifatu , utilizator 13:20, 1 Octombrie 2022
Dar daca sotul recasatorit si cu un copil si din a doua casatorie, vinde cat este in viata, casa lui copilului din a doua casatorie, copilul din prima casatorie ar mai avea vreun drept la acea casa? Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce efecte are contractul prenupțial în cazul decesului unuia dintre soți? enaloc enaloc In cazul in care s-a incheiat o conventie/contract prenuptial, iar sotul face un testament pentru copiii din casatoria anterioara, sotia actuala va mosteni pe ... (vezi toată discuția)
Testament Dydy-bum Dydy-bum Detin un apartament si de curand m-am recasatorit.actualul meu sot are un copil major dintr-o casatorie anterioara. Ce drepturi au acestia la ... (vezi toată discuția)
Mostenitori imobil al unui parinte casatorit a doua oara sourcherry31 sourcherry31 Buna ziua ! Am dori sfatul dvs. cu privire la urmatoarea situatie: acum cateva zile ,socrul meu impreuna cu sotia sa din a doua casatorie au achizitionat un ... (vezi toată discuția)