avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare auto adaptata pentru handicap, taxa de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare auto adaptata pentru handicap, taxa de mediu

Buna ziua,
Sunt proprietarul unui autoturism adaptat pentru handicap cu ambreiaj la mana.
Masina a fost folosita de tatal meu care avea handicapul, intre timp dansul a decedat.
Vreau sa vand masina si doresc sa stiu in ce conditii o pot face beneficiind de scutirea taxei de mediu. Este necesara achizitia de catre o persoana cu acelasi tip de handicap, masina fiind deja adaptata (romhandicap) omologata RAR cu inscriere pe cartea masinii, sau se poate beneficia de scutirea taxei indiferent de situatia cumparatorului ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:48, 4 Septembrie 2014
Facilitatea scutirii de la plta taxei a fost realizata strict la momentul cererii in baza documentelor care atestau ca solicitantul beneficiaza de dispozitie legala speciala
Nu este obligatoriu sa instrainati auto cu modificarea la volan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de inmatriculare persoana cu handicap Capone18 Capone18 Salut, Am si eu o problema. As dori sa achizitionez o masina neinmatriculata in Romania si ca sa nu mai platesc taxa de mediu(care mi se pare o prostie) vreau ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat axellcom axellcom Buna ziua. O ruda are certificat de handicap accentuat (stoma). Intrebarea este daca este scutit de la taxa auto pentru o masina care o aduce . In lege zice ca ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa auto ddc66 ddc66 persoana cu handicap accentuat beneficiaza de scutire taxa auto /timbru verde multumesc (vezi toată discuția)