As dori sa stiu daca exista o solutie legala in Romania pentru urmatoarea situatie.
Urmeaza sa creem o echipa in domeniul software, lucru care va implica un proces de recrutare pina vom reusi sa gasim cele mai calificate persoane. De asemenea, proiectul va fi si prezentat unor posibili investitori pentru a obtine finantarea. Pasul urmator va urma abia in etapa urmatoare - infiintarea unui SRL si inregistrarea la OSIM.
Cum se poate proceda pentru a secretiza ideea proiectului - fata de inginerii software cu care de discuta in timpul recrutarii si potentialii investitori? Dorim sa ne protejam pentru ca cineva sa nu foloseasca ideea noastra apoi pe cont propriu.
In strainatate stim ca exista o document care este semnat de partea careia i se prezinta proiectul. Exista asa ceva si Romania? In plus, ce alte masuri trebuie luate?
Ideile pot fi copiate de oricine, de oriunde, fara a plati nimic. Sigur, puteti face contract de confidentialitate. OSIM-ul inregistreaza marci si patenteaza inventii, dar nu poate patenta algoritmi sau software. Ideile (abstracte, generale) nu pot fi protejate de catre OSIM. De ex. LibreOffice face cam aceleasi lucruri ca MS Office, ideile de baza sunt aceleasi, softul e diferit.
Multumesc - mi-ati putea da o sugestie unde gasesc un model contract de confidentialitate intocmit bine? Are sens sa apelez la un avocat?
In situatia in care, vedeti bine, nu pot merge cu potentialul client la notar inainte de a-i macar spune despre ce e vorba - ce credibilitate are un simplu acord de confidentialitate semnat de ambele parti, ma poate ajuta cit de cit intr-un proces?
Buna ziua din nou!
Puteti adapta aproape orice model de declaratie/contract de confidentialitate. Veti acorda un plus de atentie la definirea informatiilor confidentiale si la interdictiile pe care le stabiliti in sarcina partenerului/clientului. Nu este necesar sa ajungeti la un notar: asigurati-va ca mentionati datele corecte si complete ale clientului si o sa fie suficient.
Idee joc online
brandon5
Buna ziua.
Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international.
Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)