avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenzii de circulatie trebuie dusa personal la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenzii de circulatie trebuie dusa personal la sediul politiei?!?

Stimatilor,

Tocmai am achitat o amenda de circulatie la posta, unde am primit chitanta in 2 exemplare, iar casiera mi-a spus ca una dintre acestea trebuie sa o duc la cel mai apropiat sediu al Politiei Romane, pentru a dovedi ca am facut plata.

Mi se pare absurd sa fac asta, statul nu imi plateste mie timpul si transportul pierdut pana la sediul politiei. De ce nu platim amenzile direct la sediul politiei, daca ei nu sunt in stare sa comunice un nr. de chitanta de la un institut la altul?

Este specificat undeva ca sunt obligat sa fac asta? Daca nu le duc la politie si le pastrez ce se poate intampla?

Multumesc pentru eventuale raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:20, 4 Septembrie 2014
Riscati sa fiti dat in debit si sa alergati atunci dupa dovezi...
Daca informatiile nu circula in timp util, (posta>politie) amenda va fi conexata cu impozitul anual si atunci puteti dovedi plata, cu chitanta, fiind absolvit de "datorie" (procedura strict romaneasca!) Cititi cu atentie procesul verbal si veti descoperi obligatia de a instiinta politia privind plata! :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de casa niko79 niko79 Buna ziua! Am o societate cu 2 puncte de lucru (magazine) si sediu. Am pentru fiecare cate un reg. de casa, deci in total 3. La sfarsit de saptamana iau ... (vezi toată discuția)
Conducere cu dovada inlocuitoare a permisului in statele ue gabrielpopa gabrielpopa buna seara tuturor va rog sa imi raspundeti si mie la 2 intrebari :1-pot circula in U.Ecu dovada de circulatie pe care o reinoiesc din luna in ... (vezi toată discuția)
Expirare permis auto Nicusor Micu Nicusor Micu Permisul auto imi expira pe 16.10.2017 .Am facut programare online din 27.09.2017 dar nu am gasit loc liber doar pe 30.10.2017! Am facut fisa medicala si am ... (vezi toată discuția)