avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren

cum pot sa indentific osuprafata [parcrla] intre mai multe parcele ca sa aflu exact limitele
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:55, 5 Septembrie 2014
Normal ca facem teorie, dar ca domnul consultant in asigurari sa vorbeasca de practica in cadastru e surprinzator.

Nu stim daca persoana ce a cerut ajutorul aici sau vecinii sai au terenurile intabulate dar trimitem omul la cartea funciara!

Sa zicem ca e cum presupuneti dvs, vecinul are cadastru !!!!!!! Si dl czintosioan obtine mult ravnitul extras de carte funciara de informare ! La ce ii foloseste ? Citind coordonatele punctelor de contur dl czintosioan isi poate identifica singur terenul?

In practica, daca nu ai terenul intabulat, si vrei sa ii afli coordonatele, vrei sa iti identifici parcela , apelezi la un cadastrist pentru a-ti face cadastru nu ceri extras pentru vecini.
Este drept ca nu sunt nici "auto" si nici "topo" dar personal , inainte de intabulare, am solicitat si obtinut intotdeauna o CF informare pentru a constata/demonstra incalcarile facute in timp de catre vecini, pentru a putea sa intabulez propria parcela, cu hotarele mutate/incalcate in timp (garduri mutate si constructii pe hotar) urmare disparitiei inaintasilor mosteniti. Numai asa s-au putut face capetele de acuzare privind recuperarea suprafetelor pierdute, efectuarea granituirii conform planului parcelar existent la titlul de proprietate.
In ce priveste o masuratoare prin apelarea la un "topo" fara a cunoaste cel putin legile in domeniu, prin care nu are dreptul legal de a efectua o masuratoare decat respectand semnele din teren indiferent ce declara/pretinde/detine clientul, mai ales daca are numai caracter extrajudiciar, se va dovedi a fi un esec financiar inutil, adevarata lucrare luata in considerare de instanta este cea efectuata de un expert tehnic judiciar.
Pentru cei care s-au dovedit neinitiati, este bine de aflat:
Cercetarea cărţii funciare este reglementată expres de noul cod civil la art. 883 care stabileşte inclusiv că persoana care solicită informaţii din cartea funciară nu are obligaţia să motiveze în vreun fel interesul cererii sale. De asemenea, din alin. 3 al aceluiaşi art. 883, reiese că nimeni nu poate invoca, spre exemplu, ca şi apărare într-un proces, necunoaşterea existenţei unei înscrieri efectuate în cartea funciară sau a unei cereri de înscriere înregistrate la biroul de cadastru şi publicitate imobiliară.
Spre deosebire de cel care masoara , incaseaza si pleaca, proprietarul trebuie sa priveasca in viitor, pregatindu-si strategia pana la finalizare.
In domeniul asigurarilor, exista politele de raspundere civila profesionala in domeniu dar sunt excluse daunele provocate de asigurat cu buna stiinta (sau nestiinta) !!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Septembrie 2014
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastrare elafinta elafinta Buna ziua! am o intrebare legata de cadastrare. In 2004 am cumparat un teren arabil in extravilan, de 2000 mp (10 m/200m) de la o persoana care avea doar titlu ... (vezi toată discuția)
Contract -vanzare cumparare din1998,este intabulat? nicobunea nicobunea sunt proprietara unui teren ,,finat ''cumparat in 1998 si as dori sa-l vand acum,intrbarea mea:daca pe contract scrie ...parcela topo ...descrisa si ... (vezi toată discuția)
Recunoastere limite propietate inscrisa la cadastru: in zona ... mateiz mateiz Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: In zona ... mateiz Utilizator 11:45, 14 Noiembrie 2022 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in ... (vezi toată discuția)