avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de intretinere

Buna ziua.Va prezint urmatoarele :Eu sunt un copil infiat de la varsta de 4 ani de catre o matusa de a mea (sora buna a mamei ).In prezent am varsta de 40 ani ,sunt casatorita si am 2 copii.Parintii mei in anul 2009 ,in urma unor neintelegeri intre mine si mama (adaug ca nu am vorbit timp de 8 ani de zile cu ea )au facut un contract de intretinere cu o verisoara buna ,de sange ,tot neam din partea mamei .Eu am aflat acest lucru in 2013 .Ea lucra in ITALIA si nu a revenit in tara nici dupa 5 ani sa respecte acel contract .In momentul de fata parintii sunt de acord sa anuleze acel act ,dar nu stiu cum .
De aceea va intreb respectuos: Ce pot face ,ce cheltuieli trebuie sa suporte ,si ce acte le-ar trebui?
Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: mihavoicu , utilizator 19:43, 7 Septembrie 2014
Puteti inainta o actiune in revocarea contractului pentru nerespectarea obligatiei de intretinere.

av. Bostina Elena
Multumesc pt.raspuns.Si in cat timp s-ar rezolva cu procesul?
elenabostina2005 a scris:

Puteti inainta o actiune in revocarea contractului pentru nerespectarea obligatiei de intretinere.

Eu i-as spune rezolutiune... Asa, de amorul artei...

Eu i-as spune rezolutiune... Asa, de amorul artei...

Este de fapt reziliere, fiind un contract cu prestatii succesive
Nu exista nicio opreliste. Puteti sa-i spuneti cum doriti.

Numai ca, tinand seama de efectele desfiintarii contractului de intretinere, efecte care se produc ex tunc, discutam despre rezolutiune, chiar daca prestatiile debitorului obligatiei de intretinere sunt succesive.

Va rog sa observati ca obligatia creditorului intretinerii, aceea de a transmite imobilul (sau nuda proprietate, dupa caz) in patrimoniul intretinatorului, este una care se realizeaza uno ictu si nicidecum prin prestatii succesive, iar unul dintre efectele desfiintarii (retroactive, subliniez) a contractului consta in revenirea bunului in patrimoniul intretinutului, ceea ce este, daca nu de esenta rezolutiunii, cel putin de natura ei, si nu a rezilierii.

Prin urmare, nici revocare, nici reziliere, ci rezolutiune.

Va mai pot aduce argumente, dar se va naste intrebarea: cui prodest?

Nu va ascund ca sunt gata sa accept argumente contrare.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de intretinere Laur68 Laur68 se poate rezilia contractul de intretinere prin notariat, cu acordul ambelor parti? sau este nevoie ca intretinutul sa apeleze la instanta judecatoreasca? eu ... (vezi toată discuția)
Caut urgent o lamurire anamaria.minea anamaria.minea :(...nu pot sa inteleg de ce in cazul contracului de intretinere si al celui de renta viagera se mentioneaza despre rezolutiune.... de ce nu e vorba de ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare marfuri aartist aartist In cazul in care s-au vandut marfuri necorespunzatoare calitativ, cumparatorul are dreptul la actiune in rezolutiune sau in anulare? (vezi toată discuția)