avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract de prestari servicii sau contract de munca?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract de prestari servicii sau contract de munca?

In cadrul unei asociatii de parinti (cu statut juridic) , deci organizatie nonprofit, cum pot plati cadre didactice pentru prestatia in cadrul unui program after school , avand in vedere ca aceste cadre didactice sunt salarizate la nivelul institutiei scolare respective. Parintii, ca membrii ai asociatiei, contribuie lunar cu o cotizatie fixa. Ei vor sa creeze un program after school la care sa participe cadrele didactice din scoala si pe care sa le plateasca din fondurile stranse lunar. Poate asociatia, avand in vedere ca este organizatie nonprofit, sa incheie contracte de munca cu timp partial pentru aceste cadre didactice ? Poate asociatia sa incheie contracte de prestari servicii cu aceste cadre didactice?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:54, 5 Septembrie 2014
Incheiati contracte de munca cu norma redusa pentru ca aceasta activitate nu e una ocazionala in timpul unui an pentru a le face contracte de prestari servicii.
Daca activeaza de doar 1-2-3 ori intr-un an, ar merge contracte civile. Dar inteleg ca sunt activitati repetitive, probabil de mai multe ori pe sapamana chiar, asa ca indubitabil singura solutie legala ar fi contracte de munca cu fractiune de norma, angajator fiind asociatia de parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare after school prin asociatia de parinti carmen2010 carmen2010 In urma cu 2 ani am infiintat o asociatie de parinti la o scoala din Bucuresti, ea functionand si in prezent. Scopul asociatiei era de a sustine activitatea de ... (vezi toată discuția)
Program after school nicoletasilvesan nicoletasilvesan Buna ziua, Sunt profesor si as dori sa stiu daca pot organiza in scoala cursuri de after school si sa pot fi platita cu bani obtinuti din sponsorizari. ... (vezi toată discuția)
Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)