buna ziua. povestea mea este urmatoarea : la sase luni si jumatate am nascut. am stat internata in spital cu copilul pana cand copilul a murit ( 24zile ) si acum sunt in c.m. pana la mijlocul lui septembrie. vreau sa raman gravida cat mai repede si sa fac alt copil. acum ce nu stiu eu, cum mi se va calcula indemnizatia cu acest c.m. . eu cu acest c.m. iau ceva mai multi bani decat luam in mana intr.o luna normala explicatia fiind ca nu este supus nu stiu caror impozite si taxe. deci daca eu raman insarcinata acum...nu voi avea 12 luni intregi de munca..ci voi avea 24 zile de concediu postnatal si inca 1luna si jumatate de c.m. si restul de luni lucrate normal. cum este mai bine? presupunand ca salariu meu este de 2000lei, intr.o situatie normala as fi luat 1700 lei. dar cu aceste c.m cat as lua? vreau sa inteleg bine de data asta problema. multumesc!!!
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. - Indemnizatia pentru CCC se va calcula avand in vedere veniturile nete din cele 12 luni eligibile.
- Aici intra veniturile din salarii, din indemnizatiile pentru concedii medicale (inclusiv concediile de maternitate).