avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... proces cu o societate in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

proces cu o societate in insolventa

Am aflat dupa portalul instantelor de judecatain data de 03,09.2014 ca o fosta societate care livra caldura in orasul in care am avut domiciliul si care este in insolventa prin administratorul judiciar m-a chemat in judecata pentru o asa zisa suma de 900 lei.sa expun pe scurt:am locuit in acest oras(dar nu efectiv,efectiv am locuit pana in 2011) cu adresa pe buletin pana in acest 30.04.2014 si am beneficiat de serviciile acestora in perioada 2006-2009.in 2010 conform procesului verbal incheiat cu aceasta societate m-am debransat de la caldura si mi-am montat centrala pe gaz.In data de 16.05.2014 am fost chemat in judecata pentru neplata sumei de 900 lei.
Intrebari:
-pot face o adresa catre judecatorie in care sa precizez ca nu mai locuiesc la aceea adresa inainte de chemarea in judecata a adm.judiciar asta pentru a muta procesul in orasul in care locuiesc?
-este competenta judecatoria unde am fost chemat in judecata?
-adm.judiciar nu a precizat in ce perioada am restante la ei.
-se pot invoca intr-o eventuala intampinare exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, in temeiul art. 2500 si urm. NCC si realizarea dreptului izvorat ,intrucat s-a prescris fapta, deoarece, reclamanta nu a respectat termenul general de 3 ani prevazut de art. 2517 NCC. ?.as spune aici ca nu(va rog sa ma contariati daca este cazul),intrucat adm.judiciar nu aprecizat perioada in care eu sunt restant.are doar o adresa de la asociatie ii care asociatia de proprietari precizeaza ca eu am restante la caldura de 900 lei dar la fel nu spune in ce perioada.Fac precizarea ca in anul 2010 dupa debansrea de la caldura eram la zi cu facturile la asociatie,iar asociatia nu m-a informat ca am restante.

-daca mai este luata in calcul intrucat au trecut cele 25 de zile dar eu am luat la cunostinta in 03.09.2014?
-printr-o adresa in care a spun ca la data chemarii in judecata eu aveam domiciliul in alta localitate se poate sa ma judec in loc.de domiciliu?ce poate sa invoce adm.judiciar?poate invoca art.113.alin 4 si 8?
-sau sa fac o intampinare,in care sa invoc exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, in temeiul art. 2500 si urm. NCC si realizarea dreptului izvorat ,intrucat s-a prescris fapta, deoarece, reclamanta nu a respectat termenul general de 3 ani prevazut de art. 2517 NCC. ?.
-ce altceva as mai putea invoca?
daca pot da asociatia in judecata.
IN SPERANTA CA ATI INTELES SPETA MEA VA ROG SA MA AJUTATI SI PE MINE
Cel mai recent răspuns: Rezolvatorul , Consilier juridic 15:33, 9 Septembrie 2014
Formulati de indata o intampinare in care sa aratati :
1. Ca ati aflat din portalul instantelor de judecata, pe data de 03.09.2014 ca ati fost chemat in judecata in dosarul nr. ....;
2. Invocati exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, motivand-o prin faptul ca Dvs. nu ati avut niciun fel de contract cu societatea aflata in insolventa;
Nimic altceva !!! - Ca sa nu bulversati judecatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenirea prescriptiei Sever Simion Sever Simion Va rog, puteti sa ma ajutati cu un temei legal pentru o cerere de constatare a prescriptiei datoriilor (3 ani) ? Cum sa exprim corect fata de judecator aceasta ... (vezi toată discuția)
Eu nu mai inteleg - reprezentantul legal al persoanei juridice vrica vrica Am primit o actiune in care este chemata in judecata o persoana juridica fara sa fie precizata persoana legal indreptatita sa reprezinte persoana juridica Ce ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna juridic actiune in pretentii? Sever Simion Sever Simion Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce inseamna ca am fost dat in judecata pentru Pretentii? Ce poate fi asta? 1. Poate fi vorba de cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)