avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functie de conducere sau de executie ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functie de conducere sau de executie ?

Am si eu o nelamurire. Prietena mea lucreaza la o firma si ar vrea sa-si dea demisia doar ca nu stie ce perioada ar trebui sa stea in preaviz. Este angajata in functie de Sef raion, cod C.O.R. 413112 si are un salariu brut de 900 de lei. Chestia e ca exista un act aditional semnat de ea la contractul de munca care prevede ca perioada de preaviz in cazul demisiei este de 45 de zile. Totodata si pe fisa postului este trecut la ''nivelul postului - de conducere''. Daca trebuie sa stea 45 de zile in preaviz si nu sta decat 20 ce se poate intampla.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:15, 6 Septembrie 2014
Daca in C.I.M. este stipulat 45 zile, atunci acela este termenul.

Daca pleaca inainte de expirarea termenului, perioada ramasa se poate considera ca a absentat nemotivat si i se poate desface C.I.M. disciplinar.
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2014
Iulian MANEA, Contabil
Ok. , dar se poate spune ca este o functie de conducere cand ai salariul minim ? Chestia e ca la functiile de conducere e 45 de zile maxim....la cele de executie cred ca e 20
Nu are nicio legatura cu salariul. Atat a negociat atat a primit. La fel si in cazul preavizului. Termenul de 45 de zile prevazut de CM reprezinta limita maxima nu cea minima.
Deci...atat a negociat atat a primit.
Nu are decat sa dea in judecata societatea ca pe codul 413112 se cer studii medii si nu poate fi considerat ca fiind de conducere ci de executie.
Chiar daca sunt necesare studii medii ,nimic nu-l impiedica pe un angajator sa declare o astfel de functie ca fiind de conducere.

Conform art.277 alin.1 C.mun., in sensul prezentului cod, functiile de conducere sunt cele definite prin lege sau prin reglementari interne ale angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestionar adrianstrat03 adrianstrat03 Buna ziua, As dori sa stiu daca functia de gestionar este o functie de executie sau de conducere. Mentionez ca in fisa postului nu este precizat acest lucru ... (vezi toată discuția)
Preaviz administrator societate comerciala alinadobre alinadobre Vreau sa stiu care este preavizul pt functia de administrator societate comerciala. Intreb pt ca observ ca aceasta functie nu apare in COR la grupa majora 1 ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este perioada de preaviz in cazul demisiei. Mentionez ca ocup functia de tehnician gestiune productie (cod ... (vezi toată discuția)