avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... furt de masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

furt de masina

as adresa o intrebare pe forum...in data de 11 ian anul curent imprumutand masina unui amic am provocat un accident,fara victime,masina find distrusa in totalitate,in data accidentului proprietarul masini a declarat la politie ca mi-a incredintat masina de buna voie,neajungand la o intelegere privind valoarea masini.Proprietarul si-a schimbat prima decalaratie,si m -a acuzat de furt,avand si un martor.Din acea data si pana azi am fost chemat de 2 ori la politie,aducandu mi la cunostinta ca voi fi cercetat ptr furt....intrebarea mea este,din moment ce din punct de vedere al legii circulatiei nu am incalcat nici o regula,imi poate fi suspendat permisul,doar pentru ca proprietarul si-a schimbat declaratia?prezumtia de nevinovatie nu se ia in considerare?ce demers sa fac sa pot conduce?va multumesc
Suspendarea permisului de conducere se aplica in cazul unor abateri de la normele privind circulatia pe drumurile publice prevazute in Codul Rutier.
Intrebare intrebatoare: Odata cu autoturismul ati furat si cheile si actele acestuia?
mi au fost inmanate de proprietarul masini,deci ma repet nu am furat masina,dar neajungand la o intelegere privinnd valoarea masini si a schimbat declaratia acuzandu ma de furtul acesteia
Declarati agentilor de politie cele intamplate ,inclusiv remiterea actelor (de unde rezulta intentia vadia a proprietarului de a va preda autovehiculul pentru a-l utiliza ) Exista martori ?Exista depozitii contrare ?Solicitati ca martorii care au depozitii contrare sa fie confruntati , in vederea aflarii adevarului.
Insa dumneavoastra , in temeiul raspunderii civile delictuale (998 -999) sunteti obligat a repara prejudiciul cauzat (beneficiul nerealizat-daune pt imposibilitatea utilizarii vehicului si prejudiciul efectiv cauzat-prin daune materiale si materiale.)_Furtul simplu, prevazut de art 208 Cod Penal trebuie dovedit , simpla afirmatie , nesustinuta de mijloace de proba , neavand forta judicia.Exista prieteni , cunostinte a caror depozitie ar fi in favoarea dumneavoastra?Exista persoane care au cunoscut intentia proprietarului vehicului ?intelegerea dumneavoastra?

denuntul calomnios (cuprinzand informatii neveridice , sau probe ticluite) e pedepsit de lege.Sactiunea care poate fi aplicata e o amenda administrativa si suspendarea dreptului de a conduce , in functie de normele de circulatie rutiera incalcate.
Succes.;);)

Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare tomi_mithos tomi_mithos in urma cu circa 5 ani,conducand un autoturism,neavand permis de conducere aflandu ma si in stare de ebrietate,am avut un accident,in urma procesului am fost ... (vezi toată discuția)
Accidente - masina furata b_bertta b_bertta De curind am fost martor la un accident ,persoana al carui automobil a fost avariat a fost furata masina ne avind acte valabile ce pote pati propietaru? dar ... (vezi toată discuția)
Ucidere si vatamare din culpa - cine plateste daunele? lory_cki lory_cki Buna ziua, in urma unui accident rutier care a cauzat moartea unui pasager si vatamarea corporala grava a celuilalt pasager, s-a ajuns la proces prin care ... (vezi toată discuția)