avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont neinchis la cerere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont neinchis la cerere

Buna ziua! In 2010 am deschis un cont pentru drepturi salariale. Dupa ce am primit salariul cu aproximatie 2-3 luni(posibil2011) am fost sa inchid contul respectiv. Mentionez ca a fost o situatie cand au eliberat cardul: A fost emis pe Titulescu desi l am cerut la Unirii si m- am plimbat mult, pana la urma, nu mai tin minte de unde am ajuns sa il ridic. Cand am inchis contul la Unirii am primit o hartie care confirma si am intrebat daca mai trebuie sa fac ceva. Au spus ca nu, este inchis! Am plecat din tara (desi buletinul meu figureaza aceeasi adresa deoarece nu am nationalitate doar rezidenta in tara respectiva). Azi, sa intamplat sa fiu in tara si sa primesc o scrisoare de la banca, in care se solicita o actualizare a datelor, altfel restritioneaza tranzactiile cu cardul. Am ajuns in sediul din Unirii si m- au trimis la cel din Titulescu. Acolo mi sa cerut sa completez un formular de actualizare a datelor(conditie asa zis obligatorie pentru toate bancile). Am refuzat! Am cerut sa completez o cerere sa imi emita o hartie oficiala in care imi explica de ce contul meu nu a fost inchis si eu trebuie sa platesc o suma de administrare. Dureaza 1 luna sa primesc raspuns.
Eu as dori sa nu platesc suma respectiva pentru ca nu mi se pare normal, din pacate, cred ca degeaba reclam la protectia consumatorului (nu mai am hartia prin care sa demonstrez ca l-am inchis si, asa zis, in sistemul nu apare nimic).
As dori sa stiu: daca exista o solutie pentru a nu plati suma respectiva? De exemplu: daca retrag cererea si pur si simplu nu actualizez datele in final vor cere sa recupereze suma sau dupa 5 ani se prescrie?
Sunt sigura ca cererea mea va primit un raspuns negativ si ma gandesc sa merg luni sa o anulez sa ma conformez sa platesc, completez hartia cu actualizarea datelor si astfel inchid si contul iar.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2014
Noeme, utilizator

Alte discuții în legătură

Inchiderea contului - fals in acte cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Eu cand eram student la master luam bursa de la facultate pe card. Card-ul pe care l-am primit este de la BRD Calderon. In primul an de master ... (vezi toată discuția)
Inchidere card (si cont) brd student ContSters87133 ContSters87133 Pe 25.07.2016 am inchis cardul de student la o sucursala BRD(cea care imi emisese cardul, o denumesc eu Sucursala 1) si mi-au spus sa revin(la orice ... (vezi toată discuția)
Datoare la banca peste noapte! ContSters160566 ContSters160566 Buna ziua! In urma cu aproximativ 5-6 ani, am avut un cont de alocatie pentru copil, la banca Constanta. Nefiind multumita de comisioanele bancii, am decis ... (vezi toată discuția)