avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Restante Facultate, taxa de scolarizare, taxe de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Restante Facultate, taxa de scolarizare, taxe de reexaminare

Trebuie sa va marturisesc ca sunt student la Drept, intru in anul 4, la o Facultate din "Vest"-ul tarii, si ma confrunt cu urmatoarea problema. Fiind perioada de restante, am fost si eu a doua oara sa dau o restanta (singura care o am). Bineinteles, eu fiind din Zalau, profesorul a stabilit ca examenele se vor da in Marghita si in Satu Mare (toata lumea trebuie sa se deplaseze pentru o persoana). Tin sa mai precizez ca aceasca Facultate isi mareste "Taxa de scolarizare" de la an la an cu minimum 400 de lei (An 1 - 1.800 lei; An 2 - 2.400 lei; An 3 - 3.000 lei; An 4 - inca nu s-a stabilit ----nu stiu cat sunt de legale aceste mariri de taxa, poate este vreun plafon maxim cu care ar putea fi marita taxa).
Revin la problema initiala, cu restanta mea. Facultatea nu a organizat o a doua reexaminare gratuita a examenului, ceea ce mi se pare putin cam deplasat, iar cand am fost la reexaminari (100 lei taxa), profesorul a "cazut" pe toata lumea, urmand sa platim acuma o taxa de reexaminare de 200 lei. Cat de legal este ceea ce face aceasta Facultate? Sper ca m-am facut destul de inteles. Va multumesc si astept un sfat din partea dvs.
Cel mai recent răspuns: cat_noir_cat , utilizator 16:51, 5 Septembrie 2014
e legal. Fiecare facultate isi stabileste perioada de restante, conditiile si locul/modalitatea in care se sustin.200 lei pt reexaminare e destul de putin. La alte facultati taxele sunt mai mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repetent an terminal -inavatamnt superior Mihai Mihaela Mihai Mihaela buna ziua! va rog sa-mi rasundeti daca se poate ramane repetent la o institutie de invatamant superior doar din cauza unui singur examen la care nu m-am ... (vezi toată discuția)
Mitul autonomiei universitare dobocanmircea dobocanmircea Intr-o universitate de prestigiu din Transilvania taxele de scolarizare cresc incredibil de rapid, iar algoritmii pentru calcularea acestora se modifica in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu universitatea AdinaIP AdinaIP In anul 2012-2013 am platit integral anul universitar insa nu am putut beneficia de serviciile educationale din semestrul al doilea din pricina unor probleme ... (vezi toată discuția)