avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Repetent an terminal -inavatamnt superior
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Repetent an terminal -inavatamnt superior

buna ziua! va rog sa-mi rasundeti daca se poate ramane repetent la o institutie de invatamant superior doar din cauza unui singur examen la care nu m-am prezentat si apoi nu am fost primita spunandu-mi-se ca perioada legala de restante a trecut!Daca repet anul fiind cu un singur examen restant trebuie platita intreaga taxa de scolarizare?Mentionez ca este facultate de stat dar anul 4 nu poate fi urmat decat cu taxa restul examenelor fiind trecute in anul anterior! Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
Mihai Mihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Mihaela , utilizator 21:26, 12 Septembrie 2009
Dvs. trebuie sa studiati prevederile Regulamntului de Organizare si Functionare al facultatii la care studiati, acest document reglementeaza problema cu care va confruntati.Il gasiti la decanatul facultatii.
Va multumesc!
Am gasit si regulamentul facultatii..."Studentul are dreptul sa se prezinte la examinare gratuita, pentru fiecare obiect de 2 ori, in perioada sesiunilor programate, din care una ordinara. Neprezentarea se considera o sansa epuizata pentru examenul semestrului respective. Dupa cele 2 examinari studentul se declara promovat sau nepromovat. Pentru examenele nepromovate studentul are dreptul la o reexaminare cu plata, in sesiunea extraordinara, din toamna. Modificarile de calificativ pot fi sustinute numai la 2 discipline în anul respectiv, fara plata şi maxim 4 discipline pentru un an de studiu. În cazul în care modificarea de calificativ este a treia examinare la disciplina respectivă, aceasta va fi cu plată. Susţinerea examenelor de modificare de calificativ nu este condiţionată de susţinerea examenelor restante de la alte discipline. Examenele creditate care sunt examenele restante din aniii anteriori, pot fi sustinute pe tot parcursul anului in curs"...insa eu am fost an terminal..desi aici nu spune nimic de anii terminali...am fost declarata repetenta....nu conteaza ca examenul respectiv avea doar 2 credite...nu conteaza ca e singura restanta in 4 ani de zile...mai am vreo varianta??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu universitatea dumitrescuandrei dumitrescuandrei Sunt student la universitatea UMFST din Tg. Mures. In 2016 am inceput studiile universitare la o specializare care dureaza 3 ani. La sfarsitul ultimului an de ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de intrarea in licenta si numar de credite Insanity66 Insanity66 Daca contractul cu facultatea imi spune ca \"studentul care nu a promovat toate creditele din anii de studii pana la 30 septembrie al ultimului an este ... (vezi toată discuția)
Examenul la o disciplina pot sa il sustin si la o alta universitate? popavasile popavasile Buna ziua. sunt student ultimul an, am ratat deja sustinerea licentei de vara din cauza unui examen la un profesor exagerat de exigent (nu vad rostul unor ... (vezi toată discuția)