avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Intrebare legata de intrarea in licenta si numar de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Intrebare legata de intrarea in licenta si numar de credite

Daca contractul cu facultatea imi spune ca "studentul care nu a promovat toate creditele din anii de studii pana la 30 septembrie al ultimului an este declarat repetent", cum pot eu sa interpretez acest lucru, daca am credite, puncte de credit si sunt 60 de puncte de credit alocate pe fiecare an.
Au dreptul sa imi interzica intrarea in licenta si sa imi incheie situatia fara sa ma anunte?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:07, 25 Ianuarie 2018
Bună ziua. Din ce știu eu, ca fost student, și restanțier..., dacă nu acumulam numărul de credite, adică sa promovez toate materiile din ciclul respectiv de studii, nici după rereexaminări...nu puteam intra în licență în anul, perioada,respectiva ( la noi licența se putea da în doua sesiuni, Iulie și Februarie, sau perioada asta...). În schimb puteam da examenele restante cu studenții de an terminal de la specializarea mea în anii următori, parca pentru o perioada de trei anii consecutivi, și, dacă luam toate restanțele mă puteam înscrie la sesiunea de licență din anul respectiv. Cu alte cuvinte, nu poți intra în licența dacă ai examene nepromovate înainte de perioada licenței. Întreabă la secretariat de posibilitatea de a putea promova aceste restanțe în anul următor, cu grupa, anul, la care se preda aceea materie. Nu ar strica să vb. pe această temă si cu șeful disciplinei,titularul acesteia.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Ionut.ion, utilizator
Mi-au incheiat situatia in toamna trecuta, fara sa ma anunte. Nu am fost anuntat nici ca nu pot intra in licenta, nici ca mi-au incheiat situatia, am aflat zilele trecute. M-a indus in eroare tabelul lor, in care nu aparea nota la materia respectiva, dar daca intrai pe materie spunea "nota 5", dar aparent daca nu aveam evaluari pe parcurs nu puteam lua decat cu 6. Normal era sa treaca "nota 4" in tabel, ma gandesc eu.
Și de atunci nu v-ați interesat de lucrarea de licență... Nu știu ce sfat sa vă dau, decât să mergeți la secretariatul facultăți și să vedeți ce va spun dumnealor, când, cum, se poate remedia această situație, Mai puteți întreba și responsabilul materiei în legătura cu nota... Cel mai bine întrebați la secretariat ce se poate face. Multă baftă!
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repetent an terminal -inavatamnt superior Mihai Mihaela Mihai Mihaela buna ziua! va rog sa-mi rasundeti daca se poate ramane repetent la o institutie de invatamant superior doar din cauza unui singur examen la care nu m-am ... (vezi toată discuția)
Restante si licenta... Sunt studenta in anul trei la antropologie, si pana acum nu am mai avut nici o restanta. In sesiunea acesta de pe sem 1 al anului terminal am o restanta la ... (vezi toată discuția)
contestație pentru eroare administrativă și amenințare în contextul susținerii examenelor universitare razvanccr razvanccr Bună ziua, Sunt student în anul 3 la facultate și am promovat 18 din cele 19 examene necesare pentru finalizarea studiilor. Datorită structurii anului ... (vezi toată discuția)