avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca de 2 ore
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca de 2 ore

Buna ziua as vrea sa stiu ce se intampla daca eu am o alocatie de crestere a copilului cu handicap grad 2 primesc o indemnizatie de la stat de 450 ron/luna si imi gasesc un servici de 2 ore / zi.Pierd aceasta indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: hiuliana , utilizator 18:57, 8 Septembrie 2014
Precizati urmatoarele:
- ce varsta are copilul?
- ati fost in concediu crestere copil (CCC) pana la 3 ani (pentru copil cu handicap) si apoi ati intrat in concediu ingrijire copil cu dizabilitati pana la varsta de 7 ani?
- ati avut contract individual de munca (CIM) si l-ati suspendat pe perioada aceasta?
Copilui are 4 ani si 7 luni.Da am fost in CCC pana la 3 ani si apoi copilun a fost trimis la comisia de handicap deoare ce nu vorbeste si are sindromul Bander Billd.Inainte de a ramane insarcinata am lucrat la o societate comerciala si in fiecare an dupa comisie duceam copie de pe certificatul de handicap la administratorul societatii
1. Inseamna ca acum aveti CIM suspendat pentru a beneficia de concediu ingrijire copil cu handicap pana la varsta de 7 ani.

2. - Perioada în care sunteti in acest concediu constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensii si perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.
- Acest concediu constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă
- De asemenea aceasta perioada constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.

3. Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru dvs. se asigura de la bugetul de stat.

4. Ca urmare in perioada acestui concediu nu puteti sa aveti venituri din salarii.

daca sunt in concediul de crestere a copilului cu handicap de la 3 la7 ani am dreptul sa imi iau un serviciul?
1. Raspunsul meu de ieri tocmai asta va demonstra iar la ultimul punct am spus:
...in perioada acestui concediu nu puteti sa aveti venituri din salarii.

2. - Dvs ati suspendat contractul individual de munca pentru a beneficia de acest concediu de ingrijire copil cu handicap pana la varsta de 7 ani.
- Daca reluati activitatea fie la actualul loc de munca fie in alta parte vi se va suspenda plata indemnizatiei.

Alte discuții în legătură

Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului pana la 7 ani si sporul de vechime aiteanuaurora aiteanuaurora Am si eu nevoie de ajutor,va rog.Sunt angajata in invatamant ca titular din 01.09.1995.In 10.06.2005 am intrat in concediu crestere copil pana la 3 ani pentru ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca pe durata ccc saccontala saccontala buna ziua, va rog sa imi spuneti daca perioada aferenta CCC este considerata vechime in munca. Daca nu, ce pot face ca aceasta perioada sa fie considerata ... (vezi toată discuția)