avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Receptia marfurilor in cazul magazinelor online
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Receptia marfurilor in cazul magazinelor online

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare: sunt detinatorul unui magazin online si lucrez in sistem dropship, adica in momentul in care primesc o comanda trimit curierul la o firma partenera de unde curierul va ridica marfa comandata si il va duce direc la clientul final, deci marfa nu ajunge niciodata la mine. De la firma partenera eu primesc facturi pentru marfurile cumparate si as dori sa intreb daca trebuie sa receptionez aceste marfuri avand in vedere ca practic aceste marfuri nu sosesc niciodata la mine ? As dori sa stiu daca trebuie sa intocmesc o nota de receptie pentru aceste marfuri sau un document similar ?
Cel mai recent răspuns: lelek , utilizator 18:27, 6 Septembrie 2014
Consider ca, in conditiile in care curierul ia marfa din alta parte, semneaza de primire pe factura sau pe avizul de insotirea marfii si preda apoi marfa beneficiarului, nu mai trebuie intocmita N.I.R.

Se poate aplica metoda inventarului permanent de evidenta a marfii, unde inregistrarile contabile sunt:

607 = 401 la ridicarea marfii de la furnizor

si

411 = 707 la predarea marfii catre beneficiar.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns, imi puteti spune cumva o lege sau orice act normativ care as putea citi sa aflu mai multe informatii ?
Asta am invatat-o la cursul de contabilitate si din practica. Nu trebuie ca orice gest pe care-l facem sa fie permis si reglementat de o lege.
Sincer sa fiu imi este frica ca o sa fiu amendat daca nu voi intocmi note de receptie, cred ca o sa ma consult cu finantele printr-o adresa. Insa sunt de acord cu Dumneavoastra, din moment ce marfa nu trece prin mainile mele nu am cum sa intocmesc note de receptie. Cred ca as gresi daca as intocmi deoarece in acest caz ar trebui sa trec pe document caracteristici ale unor produse pe care le-am vazut niciodata in viata mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente in caz de marfa la terti ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am urmatorul caz. Am incheiat un contract de prestare servicii cu un partener. Eu ii furnizez materiale iar el imi ofera mana de lucru pentru montaje diverse. ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea marfurilor alina.morutan alina.morutan La o soc com la care acelasi produs se vinde cu diferite ad com care este documentul justificativ care trebuie intocmit pentru a scadea mf de pe stoc la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare vanzare vioviod vioviod Sunt magazin en-detail neplatitor de tva.Vand marfa.DAU factura si chitanta in pe loc.Cum este corect sa inregictrez? 5311=707 % =371 607 ... (vezi toată discuția)