avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum obtin autorizatie de constructie pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum obtin autorizatie de constructie pentru modificarile deja facute unei case?

Istoric:
In 2007 am cumparat casa in care locuiesc.
In titlul de proprietate si cadastru figura cu o camera si bucatarie, dar ea avea trei camere, hol, bucatarie si baie. Am facut actul de vanzare - cumparare pe ceea ce era in titlul de proprietate.
Vanzatorul s-a obligat prin clauza notariala ca, in decurs de jumatate de an, va obtine toate autorizatiile ca sa aducem proprietatea in legalitate. Intreg dosarul cu toate actele au ramas la el. Acesta a disparut insa in neant. N-am mai putut da de el. Nu am nicio adresa.
Singurul meu act asupra proprietatii este actul de vanzare-cumparare.

Am înţeles că filmul evenimentelor ar fi: un nou certificat de urbanism (de unde?), proiect de construcţie, autorizaţie de construcţie pentru extindere, proces verbal de recepţie şi, în sfârşit, înscrierea la Registrul Agricol și la cartea funciară. Este corect?
Cam cât credeţi că durează toată această tevatură?

Proprietatea (sector 1, Bucureşti):
Din totalul de 125 mp, 75 mp sunt construcţie (un singur nivel) iar 50 mp curte.

Cu mulţumiri anticipate!
George Marcu
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:42, 7 Septembrie 2014
Reluati procedura respectiv realizati proiect tehnic
Solicitati oficial la primarie eliberarea de autorizatie constructie extindere si certificat de urbanism
Incheiati proces verbal receptie
Toate documentele le depuneti in copie la cadastru pentru actualizare evidente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pot face acte pe o constructie fara autorizatie? Andon_Alin Andon_Alin Buna ziua! In urma cu 10 ani am extins constructia casei (dobandita prin act de vanzare cumparare) cu inca 2 camere pentru care nu am autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand un ap prin programul prima casa si am probleme (pe care nu stiu cum sa le rezolv) cu cerintele din raportul de evaluare. ContSters254393 ContSters254393 in 2008 am cumparat un ap cu 3 cam la etajul 4/4 ,intr-o stare jalnica... l-am renovat total inclusiv terasa tot pe cheltuiala mea ptr ca nu exista asaociatie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie modificare apartament ulterioara lucrarilor SimonaRosu SimonaRosu Am gasit acest subiect,de mai jos, in 2009, in acest site. Sunt in aceeasi situatie, dar as vrea sa stiu daca nu a aparut vreo schimbare in legislatie. Am ... (vezi toată discuția)