avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata-externalizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata-externalizare

Daca fac cerere de pensionare anticipata pe 30 iunie 2009 si incepand cu 1 iulie 2009, DIVIZIA din care fac parte, se externalizeaza, in ce conditii inceteaza CIM - la emiterea deciziei de pensionare ? (Se ia in calcul data cand am depus cererea de pensionare anticipata sau data emiterii deciziei de pensionare?). Mai exact , CIM inceteaza in baza CCM EXISTENT la data depunerii cererii de pensionare sau la data emiterii deciziei de pensionare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:53, 20 Mai 2009
Din Codul muncii:
Art. 56. - Contractul individual de munca inceteaza de drept:
...
d) la data comunicarii deciziei de pensionare pentru limita de varsta, pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, potrivit legii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, in cazul in care un angajat se pensioneaza pentru limita de varsta trebuie sa-i inceteze si contractul de munca, cu ce data ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pensionare in revisal ade31 ade31 Buna ziua, Am primit azi 14.06. decizia de pensionare anticipata partial a unui angajat. Pe ea scrie ca data acordarii drepturilor este 17.03.2011. Ce se ... (vezi toată discuția)
Reangajare pensionar ntyry75 ntyry75 Buna ziua, Incepand cu luna noiembrie a.c. mi-a iesit decizia de pensionare pentru limita de varsta. In acest moment sunt director general la firma mea si ... (vezi toată discuția)