avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire cont
Discuție deschisă în Executare silită

poprire cont

buna seara.am o mica nelamurire in legatura cu o datorie pe care o am eu.datoria a fost facuta in urma cu un an,s-a facut un imprumut cu contract notarial de imprumut,in care nu sa girat cu nimic..imprumutul nu a fost restituit la timp si persoana respectiva s-a dus la executor.executorul sia facut treaba,mi sa pus poprire pe contul bancar.....problema este urmatoarea...acum am avut nunta.eu si sotia ne gandim sa punem banii ramasi in banca pe numele ei si am vrea sa stim daca procedand asa ni se va pune poprire pe cont pentru recuperarea banilor. de platit suntem constienti ca oricum trebuie platit insa din anumite motive vrem sa dam banii in transe.contractul la notar a fost facut pe numele meu pentru o suma de 3000 lei
Incuviintare pt executare s-a cerut si obtinut pt dvs, nu pt sotie.
Nu poate fi infiintata poprire pe contul a carui titular e sotia, fara o alta incuviintare.
Creditorul dvs se poate indestula si prin poprie pe salariul dvs, prin vanzarea de bunuri pe care le aveti in proprietate.

Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Teoretic acea suma de bani reprezinta un bun comun si ar putea face obiectul unei executari silite, dar in acest caz ar trebui partajata.

Este mult prea complicat, iar un cont bancar deschis doar pe numele sotiei ar rezolva situatiia, de vreme ce ea nu este debitoare si acel imprumut reprezinta o datorie proprie contractata inaintea casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii opriti ca girant din cauza unui rau platnic decumariana decumariana Sotul meu a girat pe fosta lui iubita, in urma cu 6 ani, pt ca aceasta sa obtina un imprumut de la un CAR. Dupa ce relatia s-a incheiat, fata a refuzat sa isi ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, am si eu o intrebare In urma unei executari silite a unui credit ipotecar, poprirea pe salariu se face doar la cel pe numele caruia este creditul ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare horni horni In anul 2005 am facut un contract de leasing pentru masina, contract ce urma a se incheia dupa 36 de luni. Intrucat in iulie 2007 nu am mai putut achita aceste ... (vezi toată discuția)