avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... adeverinta concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

adeverinta concediu medical

Buna seara
Ma aflu in urmatoarea situatie. In 13.02.2014 mi s-a desfacut contractul de munca. In data de 02.06 2014 m-am inscris la somaj. Urmeaza sa ma internez in spital. La internare mi s-a solicitat o adeverinta tip cu ultimele concedii medicale. Pentru perioada de 02/06.2014--septembrie 2014 de la somaj au spus ca imi dau ei adeverinta. Cum pot determina intreprinderea la care am lucrat sa-mi dea adeverinta cu concediile medicale pt perioada cat am lucrat la ei, respectiv septembrie 2013 - 13 februarie 2014, cand mi s-a desfacut contractul de munca.
Mentionez ca din februarie- pana in iunie nu am avut nici un statut
Cu stima
Eliza
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 8 Septembrie 2014
Faceti o cerere catre firma respectiva. Adeverinta ar fi trebuit sa v-o dea cand ati plecat de la ei.
am facut cerere dar refuza sa imi dea adeverinta. Adeverinta este valabila 30 de zile, asa ca degeaba faceam atunci
Normele de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul nr. 60/2006, stabilesc, la art. 38, urmatoarele: "Platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate au obligatia sa elibereze asiguratului adeverinte din care sa rezulte numarul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12 luni, in vederea acordarii certificatelor de concediu medical".

Prin urmare , refuzul de a va elibera aceasta adeverinta il puteti sesiza Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical neplatit de angajator eduard emanuel eduard emanuel Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Momentan sunt in perioada de concediu medical fiind insarcinata din data de 02-31.08.2011.La societate unde am depus ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare adeverinta pentru concediu medical Rentzu Rentzu In urma unei sesizari la ITM , au venit inspectorii in control pentru verificarea unor nereguli la firma. Dupa control m-am imbolnavit iar patronul refuza ... (vezi toată discuția)
Calcul concedii medicale mateiadriana mateiadriana Am un angajat nou, de doua luni,care a venit cu concediu medical cod indemnizatie 01, a lucrat in perioada 26.02.2014-31.10.2014 la o firma .....,in perioada ... (vezi toată discuția)