Buna seara
Ma aflu in urmatoarea situatie. In 13.02.2014 mi s-a desfacut contractul de munca. In data de 02.06 2014 m-am inscris la somaj. Urmeaza sa ma internez in spital. La internare mi s-a solicitat o adeverinta tip cu ultimele concedii medicale. Pentru perioada de 02/06.2014--septembrie 2014 de la somaj au spus ca imi dau ei adeverinta. Cum pot determina intreprinderea la care am lucrat sa-mi dea adeverinta cu concediile medicale pt perioada cat am lucrat la ei, respectiv septembrie 2013 - 13 februarie 2014, cand mi s-a desfacut contractul de munca.
Mentionez ca din februarie- pana in iunie nu am avut nici un statut
Cu stima
Eliza
Normele de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul nr. 60/2006, stabilesc, la art. 38, urmatoarele: "Platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate au obligatia sa elibereze asiguratului adeverinte din care sa rezulte numarul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12 luni, in vederea acordarii certificatelor de concediu medical".
Prin urmare , refuzul de a va elibera aceasta adeverinta il puteti sesiza Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.