avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... comodat auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

comodat auto

Buna ziua. Vreau sa cumpar un autoturism fara taxa de timbru platita ,si doresc sa fac contract de comodat cu proprietarul. Vreau maimulte informatii despre ce implica un comodat auto,daca pot vinde autoturismul peste cativa ani?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:09, 8 Septembrie 2014
Nu puteti vinde daca sunteti comodatar deoarece nu sunteti proprietar.

Topicul dv contine date contradictorii
Initial afirmati
Vreau sa cumpar un autoturism fara taxa de timbru
,ulterior reveniti cu precizarea
doresc sa fac contract de comodat cu proprietarul.

Daca aalizam cronologic actiunile precizate de dv rezulta ca initial intentionati sa cumparati un autoturism-consecinta acestei actiuni o constituie ca dv veti deveni cumparatorul si proprietarul acesteia
Dupa ce ati incheiat procedura de tranzactionare autoturism devenind proprietar al acestiia,nu mai puteti incheia contract de comodat cu ex proprietarul ...
ce implica un comodat auto,daca pot vinde autoturismul peste cativa ani?

Daca cumparati auto si deveniti proprietar de drept al autoturismului puteti dispune de acesta dupa propriul interes
Daca incheiati contract de comodat ,beneficiati strict de dreptul de folosirea a autoturismului
fara a putea fi proprietarul acestuia ,respectiv fara a putea ulterior sa instrainati autoturismul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina instrainata prin contract de comodat testu testu Buna seara, Am \\"vandut\\" masina unei persoane prin contract de comodat pe 10 ani facut la un birou de notariat. Azi am observat ca tipul caruia i-am ... (vezi toată discuția)
Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism la care am si contract vc dar si contract comodat ionutfg ionutfg Salutare ! Am un autoturism de vreo 4-5 ani (la mine) pe care as cam vrea sa il vand.In tot acest timp am avut grija de masina,nu am avut amenzi,i-am platit ... (vezi toată discuția)