avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Lamurire cheltuieli nedeductibile 50%
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Lamurire cheltuieli nedeductibile 50%

Buna ziua, as vrea sa stiu daca cele 50% cheltuieli nedeductibile in cazul unui contract de comodat al unui autoturism se adauga la venituri si se impoziteaza ( ca la SRL).
Cel mai recent răspuns: camyv , utilizator 11:45, 8 Septembrie 2014
Din codul fiscal art. 48 Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
(1) Venitul net din activităţi independente se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.
.......
Apoi se impoziteaza venitul net cu 16%.
Cu partea de cheltuieli nedeductibila nu mai aveti apoi treaba, nu o adaugati la venituri.
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2014
george-neagu, moderator
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit aport capital latapi06 latapi06 Un cabinet medical individual ( tine contabilitate in partida simpla , plateste impozit pe venit) se asociaza cu un SRL si aduce ca aport in natura un spatiu. ... (vezi toată discuția)
Pfa - cum calculez venitul impozabil daca am primit sponsorizare andracuamic andracuamic Buna ziua! Am un PFA neplatitor de TVA infiintat in acest an. Cum calculez venitul impozabil? Am o sponsorizare, venituri de la clienti si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Adaug stocul la baza de impozitare? ismi3ismi ismi3ismi Contabilul pe care il am,pt CALCUL PROFIT, a scos VEniturile totale pe o lista si Cheltuielile totale deductibile pe o alta lista si a calculat cu programul pe ... (vezi toată discuția)