avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cerere lucru de la distanta
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cerere lucru de la distanta

buna ziua

As dori sa stiu daca exista o modalitate de a solicita conducerii societatii sa lucrez remote.Trebuie sa plec din tara 3 saptamani ;lucrez in compartiment informatica si pot efectiv lucra de la distanta.Stiu ca probabil se poate sau nu aproba ac lucru dar m ar interesa daca exista vreo reglementare in ac domeniu sau poate fi doar ceva amiabil

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 8 Septembrie 2014
Munca la domiciliu are o reglementare expresa in Codul Muncii, si anume:

Art. 108
(1) Sunt consideraţi salariaţi cu munca la domiciliu acei salariaţi care îndeplinesc, la domiciliul lor, atribuţiile specifice funcţiei pe care o deţin.
(2) În vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariaţii cu munca la domiciliu îşi stabilesc singuri programul de lucru.
(3) Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu, în condiţiile stabilite prin contractul individual de muncă.

Art. 109
Contractul individual de muncă la domiciliu se încheie numai în formă scrisă şi conţine, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) precizarea expresă că salariatul lucrează la domiciliu;
b) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului;
c) obligaţia angajatorului de a asigura transportul la şi de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează.

Art. 110.
(1) Salariatul cu munca la domiciliu se bucura de toate drepturile recunoscute prin lege si prin contractele colective de munca aplicabile salariatilor al caror loc de munca este la sediul angajatorului.
(2) Prin contractele colective de munca si/sau prin contractele individuale de munca se pot stabili si alte conditii specifice privind munca la domiciliu, in conformitate cu legislatia in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la domiciliu Lielena Lielena Ce conditii trebuie sa indeplineasca un salariat pentru a lucra la domiciliu? Salariatul e navetist si uneori conditiile meteo fac ca trenul sa intarzie si ... (vezi toată discuția)
Cim cu munca la domiciliu carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua , Nu am ami avut ac. situatie - si nu stiu cum sa procedez .... in revisal nu mi permite modificarea ... sau nu stiu eu sa o fac. Persoana este ... (vezi toată discuția)
Angajat dar lucrez de acasa bluesky_c3 bluesky_c3 Imi puteti spune care sunt procedurile pentru situatia in care ma angajez la o firma care presteaza servicii online (webdesign) iar eu voi lucra de ... (vezi toată discuția)