avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM cu munca la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM cu munca la domiciliu

Buna ziua ,
Nu am ami avut ac. situatie - si nu stiu cum sa procedez .... in revisal nu mi permite modificarea ... sau nu stiu eu sa o fac. Persoana este deja angajatul nostru numai ca de acum va lucra de acasa - m am gandit sa fac un AA prin care sa modific locul in care se desf. activitatea , dar cum fac cu revisalul ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 3 Aprilie 2018
1. Nu este suficient sa incheiati un act aditional si sa schimbati doar locul muncii.

Codul Muncii prevede urmatoarele despre munca la domiciliu:

Art. 108
(1) Sunt consideraţi salariaţi cu munca la domiciliu acei salariaţi care îndeplinesc, la domiciliul lor, atribuţiile specifice funcţiei pe care o deţin.
(2) În vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariaţii cu munca la domiciliu îşi stabilesc singuri programul de lucru.
(3) Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu, în condiţiile stabilite prin contractul individual de muncă.

Art. 109.
Contractul individual de muncă la domiciliu se încheie numai în formă scrisă şi conţine, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:

a) precizarea expresă că salariatul lucrează la domiciliu;
b) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului;
c) obligaţia angajatorului de a asigura transportul la şi de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează.

Art. 110
(1) Salariatul cu munca la domiciliu se bucura de toate drepturile recunoscute prin lege si prin contractele colective de munca aplicabile salariatilor al caror loc de munca este la sediul angajatorului.
(2) Prin contractele colective de munca si/sau prin contractele individuale de munca se pot stabili si alte conditii specifice privind munca la domiciliu, in conformitate cu legislatia in vigoare.

2. Programul REVISAL nu are optiunea de modificare a tipului de contract in situatia in care initial c.i.m. s-a incheiat pe durata ne determinata.

In acest caz, solutia este incetarea c.i.m. incheiat pe durata nedeterminata si incheierea unui contract cu munca la domiciliu -optiune care exista in REVISAL.
Buna ziua,
In 2018 este aceeasi situatie? Sau avem posibilitatea de a modifica tipul cim cu un act aditional?
Se poate , in prezent, modifica tipul de c.i.m. , in REVISAL. din c.i.m. in contract cu munca la domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat in acelasi timp in doua tari in ue la doua companii diferite Cristi123321 Cristi123321 Va salut, Sunt angajat cu norma intreaga/contract de munca in Romania in domeniul IT. Ma voi muta in alta tara in UE. Doresc sa lucrez in continuare full ... (vezi toată discuția)
Contract munca la domiciliu danaeconomist danaeconomist Pentru un contabil care are incheiat contract de munca cu o societate la care tine contabilitatea , dar nu lucreaza la sediul firmei ci acasa , se poate ... (vezi toată discuția)
Contract de munca persoana fizica cu resedinta in strainatate DanielaSC DanielaSC Buna ziua! Am urmatoarea situatie: Persone fizice romane cu resedinta in strainatate (UE) urmeaza sa presteaze servicii de HR (recrutare), respectiv ... (vezi toată discuția)