Sunt angajat cu norma intreaga/contract de munca in Romania in domeniul IT.
Ma voi muta in alta tara in UE.
Doresc sa lucrez in continuare full time pentru angajatorul curent, doar că vreau să o fac din tara in care ma voi muta (intrucat munca nu presupune sa fiu aici fizic).
Pot face asta fara sa imi modific contractul curent - eventual doar cu o schimbare de adresa sau ceva de genul?
Dupa aceasta doresc sa ma angajez full time acolo pentru un alt angajator, iar in acelasi timp să trec la program part-time pentru angajatorul actual , tot pe contract individual de munca.
Mentionez ca nu doresc sa imi deschid PFA.
Angajatorul curent este de accord ca eu sa lucrez din cealalta tara, iar noul angajator este de accord sa lucrez part-time pentru vechiul angajtor.
Deci este posibil? Si de ce alte lucruri ar trebui sa mai tin cont?
Multumesc pentru raspunsul prompt @freeelis
Cred ca ar fi de accord sa imi modifice contractul actual in contract cu munca la domiciliu.
Pur si simplu persoana care se ocupa de contracte nu cred ca stie de aceasta optiune intrucat nu a adus-o in discutie.
Deci din ce spuneti dvs. in CIM, sau act aditional la CIM, ar trebui sa fie mentionat ca lucrez de la domiciliu.
Esential pentru mine este sa nu imi dau demisia.
Cu privire la acest aspect,conteaza ca domiciliul meu este azi in romania si in curand va fi in alta tara?
Si conteaza si din dpdv al taxelor? Sau se pot plati in continuare taxele pt mine la fel ca si pana acum? Adica pt locul de munca din romania sa se plateasca taxele aferente in romania iar pentru noul loc de munca in cealalata tara UE?
Multumesc
Va redau mai jos dispozitiile din Codul Muncii cu privire la munca la domiciliu :
Art. 108
(1) Sunt consideraţi salariaţi cu munca la domiciliu acei salariaţi care îndeplinesc, la domiciliul lor, atribuţiile specifice funcţiei pe care o deţin.
(2) În vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariaţii cu munca la domiciliu îşi stabilesc singuri programul de lucru.
(3) Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu, în
Art. 109.
Contractul individual de muncă la domiciliu se încheie numai în formă scrisă şi conţine, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) precizarea expresă că salariatul lucrează la domiciliu;
b) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului;
c) obligaţia angajatorului de a asigura transportul la şi de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează.
Art. 110
(1) Salariatul cu munca la domiciliu se bucura de toate drepturile recunoscute prin lege si prin contractele colective de munca aplicabile salariatilor al caror loc de munca este la sediul angajatorului.
(2) Prin contractele colective de munca si/sau prin contractele individuale de munca se pot stabili si alte conditii specifice privind munca la domiciliu, in conformitate cu legislatia in vigoare.