avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua!
Lucrez la o companie de stat, care se afla in insolventa voluntara si scoasa la vanzare. Suntem trecuti la masa credala cu o anumita suma aferenta fiecarui salariat, in cazul in care compania se inchide si se valorifica la fier vechi.
Intrebare:
- Pot sa intru in concediu de crestere a copilului in locul sotiei ce urmeaza sa nasca la sfarsitul acestei luni?
- Daca in perioada de concediu de crestere a copilului, compania se inchide, eu mai beneficiez de suma ce este trecuta la masa credala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:59, 8 Septembrie 2014
1. Beneficiati de concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) ati avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (concedii medicale, somaj indemnizat etc.).

2. - La masa credala sunteti trecut cu drepturile banesti cuvenite si neachitate de catre angajator.
- Aceste sume vi se cuvin indiferent in ce situatie va aflati acum sau mai tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil max300 max300 Buna seara! Lucrez la o companie de stat, aflata in insolventa voluntara, preluata de o firma de avocatura si scoasa la vanzare. Suntem trecuti la masa ... (vezi toată discuția)
Suma achitata in avans si nerestituita, in conditiile in care societatea care a incasat isi inchide maine portile.. Alina8708 Alina8708 Buna ziua, Am nevoie de un sfat: Am achitat unei societati o suma de bani pentru 21 de sedinte de masaj. Saptamana trecuta am fost anuntata ca societatea se ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale getadmi getadmi Buna ziua, Va scriu in legatura cu situatia sotului meu, de meserie sofer, care a suferit un accident auto in luna iulie 2009. Pana in prezent a acumulat ... (vezi toată discuția)