avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Bon combustibil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Bon combustibil

stie cineva daca benzinariile sunt obligate sa emita factura pt un bon fiscal mai vechi ?? care are trecut cui-ul pe el dar nu este trecut cu RO .
adica este corect cui ul dar lipseste ro-ul din fata
Cel mai recent răspuns: camelia adina , utilizator 14:04, 25 Septembrie 2014
Cod fiscal:

Art 155

(5) Persoana impozabilă trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, în următoarele situații:

a) pentru livrările de bunuri sau prestările de servicii efectuate;
...
(9) Prin excepție de la prevederile alin. (5) lit. a), persoana impozabilă este scutită de obligaţia emiterii facturii pentru următoarele operațiuni, cu excepția cazului în care beneficiarul solicită factura:

a) livrările de bunuri prin magazinele de comerț cu amănuntul şi prestările de servicii către populaţie, pentru care este obligatorie emiterea de bonuri fiscale, conform Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
...

(15) Pentru alte operațiuni decât cele prevăzute la alin. (14), persoana impozabilă are obligaţia de a emite o factură cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naștere faptul generator al taxei, cu excepția cazului în care factura a fost deja emisă. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să emită o factură pentru suma avansurilor încasate în legătură cu o livrare de bunuri/prestare de servicii cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a încasat avansurile, cu excepția cazului în care factura a fost deja emisă.


Dupa cum vedeti nu este reglementata aceasta situatie. Dar eu zic ca ar trebui sa fie in termenul de mai sus.

Iar OG 28/1999 precizeaza doar:

Art. 2. - Utilizatorii au obligaţia să elibereze clienţilor bonuri fiscale pentru toate bunurile livrate cu amănuntul şi/sau serviciile prestate şi, la solicitarea acestora, le vor elibera şi factură fiscală, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de taxi mutzunake mutzunake Buna ziua, Conform HG 105/2009 bonurile fiscale nu mai sunt considerate documente justificative , fara factura sau decont de cheltuieli insotitoare . Dar ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala - refuz intocmire, consecinte -Christian- -Christian- Buna ziua. Ce se poate intampla, de exemplu, daca un service/vulcanizare nu doreste sa imi dea factura fiscala ? (vezi toată discuția)
Vanzare marfa catre pf simecomed simecomed Suntem producatori de material izolant. A aparut un client PF care nu vrea sa-si dea CNP-ul pt intocmirea facturii. Suma este de 10.000 lei, plafonul PF-PJ se ... (vezi toată discuția)