avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinta bun propriu daca se vinde in timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinta bun propriu daca se vinde in timpul casatoriei....?

Bună ziua,

Aș avea următoarea întrebare. Înainte de a mă căsători am dobândit o locuință care este numai pe numele meu, bun propriu. Între timp m-am căsătorit și mă bate gândul să vând locuința de la oraș pentru a-mi cumpăra o casă în mediul rural. Întrebarea mea este dacă soția meu va fi trecută ca proprietar alături de mine pe contractul casei ( pe care intenționez să o cumpăr). Nu se poate face la notar o hârtie prin care aceasta să semneze că nu are nicio pretenție asupra casei din moment ce casa e cumpărată cu banii obținuți de pe o locuință care era numai a mea? Mă interesează acest lucru deoarece soția a mai fost căsătorită și are doi copii din căsnicia anterioară. Ar putea aceștia emite pretenții în vreun fel asupra casei ? Sper că m-am făcut înțeles. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:37, 9 Septembrie 2014
La intabulare la primarie se prezinta sursa banilor si se intabuleaza ca bun propriu.
Daca vindeti bunul va complicati daca veti ajunge landivort.
Puteti face conventie matrimoniala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial al separatiei bunurilor blackjack87 blackjack87 Buna ziua, Am cateva intrebari despre regimul matrimonial al separatiei bunurilor: 1. Ce se intampla cu bunurile imobile achizitionate prin credit bancar ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala ContSters261004 ContSters261004 Buna ziua, In legislatia romana exista contract sau conventie, care sa permita in cazul unui cuplu casatorit, ca bunuri care au fost dobandide in timpul ... (vezi toată discuția)