avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Forma legala de prestare servicii a une persoane ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Forma legala de prestare servicii a une persoane fizice? pfa?srl? etc?

Bua ziua
M-ar interesa o forma legala, cu factura, etc, pentru prestarea unor servicii dar care sa fie ieftina deoarece momentan nu imi permit sa platesc foarte mult si tot odata daca se poate sa am asigurari sociale in regula..
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 14:20, 9 Septembrie 2014
cea mai simpla solutie este PFA-ul. Insa pt infii ntarea PFA-ului trebuie sa faceti dovada ca sunteti autorizat ca sa faceti activitatile respective (diploma de studii, cursuri de calificare etc.) Taxele sunt mai mici la infiintare PFA. Impozitele de platit ar fi: 16 % profit; 6,5 % CASS plus celelalte contributii de asigurari sociale .
SRL-ul este si el usor de infiintat, costuri un pic mai mari (chiar zero daca il faceti SRL- Debutant) contabilitatea va trebui tinuta de un contabil - cu 100 lei pe luna se rezolva. Aici puteti sa va angajati sau nu in cadrul SRL-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este mai avantos in 2015 - srl-d sau pfa pentru prestari servicii? An.Dumi An.Dumi Buna ziua, Suntem doi tineri, prestatori de servicii si am dori sa stim ce ar fi mai avantajos pentru noi, sa ne deschidem un PFA sau un SRL-D pentru 2015? ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl? sau infiintare af? adina23 adina23 buna, ziua sunt prima data pe acest forum, am si eu cateval nelamuriri. Vreau sa imi deschid propria afacere nu stiu ce este maia avnatjos SRL sau AF pentru ... (vezi toată discuția)
Ce e mai ieftin si bun pfa, ii ori srl? nechiforalina nechiforalina Vreau să înființez o formă juridică. Ce e mai ieftin (inființare+ cost anual) PFA, II sau SRL? Dacă se poate si câteva sfaturi. Multumesc (vezi toată discuția)