avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intreprinderi legate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intreprinderi legate

Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:
sunt asociat la 2 firme,la una 100%,la una 99% si sunt si administrator la ambele.
Obiectul de activitate este complet diferit,nu actioneaza nici o firma pe piete adiacente,n-au nici o legatura.
Sunt cele 2 firme considerate intreprinderi legate?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 14:11, 9 Septembrie 2014
Daca prin "intreprinderi legate" vreti sa spuneti "grup de interes economic" atunci, simplul fapt ca dumneavoastra participati la structura asociativa a celor doua societati si le administrati pe ambele, nu constituie un motiv pentru ca societatile sa fie considerate "legate".

Am totusi senzatia ca intrebarea dumneavoastra se refera la alte aspecte. Daca este adevarat, poate ar fi util sa detaliati, pentru a putea veni cu o solutie eficienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatia de "intreprindere legata" cf. legii nr.346/2004 adyvcon adyvcon In conformitate cu legea 346/2004, art. 4.4 : (4) Intreprinderile intre care exista oricare dintre raporturile descrise mai sus, prin intermediul unei ... (vezi toată discuția)
Interpretarea definitiei intreprinderilor legate melyse01 melyse01 Buna ziua, Am o mare nelamurire. Vreau sa accesez finantari dar nu stiu cum sa interpretez definitia intreprinderilor legate, in cazul meu este vorba de mai ... (vezi toată discuția)
Societati legate/ partenere AmaliaV AmaliaV Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Eu sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala si sotul asociat unic si administrator la o ... (vezi toată discuția)