avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... blocarea usii cu piciorul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

blocarea usii cu piciorul

As dori sa stiu daca blocarea inchiderii usii cu piciorul de catre cineva este considerata violare de domiciliu.:O
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:38, 27 Mai 2009
Daca descrii mai amplu situatia de fapt s-ar putea sa-ti dea cineva un raspuns util, spune ce intentie a avut respectiva persoana blocand usa cu piciorul samd ca sa nu fie nevoie sa ne imaginam restul spetei
Ar putea fi , in anumite conditii , insa , pentru niste afirmatii precise , va sfatuiesc sa reveniti cu informatii.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Am avut o discutie in holul blocului cu o vecina, deoarece discutia ameninta sa degenereze am vrut sa intru in casa si sa inchid usa.Cand am incercat sa inchid usa vecina mi-a pus piciorul in deschizatura usii incercand sa intre dupa mine.Avand in vedere ca in data de 10.05.2009 ginerele persoanei ma lovise si incercase de asemenea sa intre in casa mea, i-am impins piciorul si am inchis cu greu usa.Este sau nu este violare de domiciliu in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
Vivian Ingrid, utilizator
In acest caz , da , desi doctrina nu califica drept violare de domiciliu simpla punere a piciorului in deschizatura usii (Prof .Univ .Dr-Boroi).Insa , avand in vedere intentia infractionala , chiar premeditarea , intrucat a venit insotita de ginere si acesta a avut aceeasi conduita , chiar lovindu-va , subzista , din punctul meu de vedere aceasta infractiune .
Depuneti plangere penala la Politie , respectiv Parchet.
ati raspuns oarecum singura atunci cand ati spus "incercand"!

Poate fi tentativa de a patrunde in locuinta, care insa nu se pedepseste...
Infractiune consumata:O: "patrunderea in locuinta" atunci cand usa a fost blocata cu píciorul?
Sa fim seriosi...

Insa cealalta poveste cu loviturile... acolo este de gandit o plangere penala....

Alte discuții în legătură

Lovita in curte de o fosta cumnata raissa2007a raissa2007a buna ziua!mama mea a fost lovita in curte casei sale(acum se afla in proces de partaj) de o fosta cumnata,tatal meu fiind in spital la acea data.poate fi ... (vezi toată discuția)
Violarea sediului profesional trailer1234 trailer1234 Buna ziua! Ar fi posibilă săvarsirea infractiunii de violare a sediului profesional în cazul în care se pătrunde fără drept într-un loc împrejmuit ... (vezi toată discuția)
Furt calificat alina_vi alina_vi Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat prin efractie in situatia in care infractorul a spart plafonul locuintei pentru a ajunge la bunul ... (vezi toată discuția)