avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... blocarea usii cu piciorul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

blocarea usii cu piciorul

As dori sa stiu daca blocarea inchiderii usii cu piciorul de catre cineva este considerata violare de domiciliu.:O
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:38, 27 Mai 2009
Da, e adevarat ca l-a impiedicat, dar nu s-a produs urmarea periculoasa a faptei care este definita in norma de incriminare penala.
De aceea, este vorba de o tentativa.
Cat priveste incalcarea intimitatii, asa cum a sustinut Jh, aceasta s-ar putea considera ca s-a incalcat dar nu ne aflam in prezenta unei infractiuni consumate, asa cum tot el a considerat ( in alti termeni)

avocat Claudiu Lascoschi
Ce-mi sugerati dumneavoastra, ca data viitoare sa imping mai cu putere, sa-i rup piciorul pentru ca"doar piciorul era acolo"?=D>Sau sa o las sa intre si sa ne batem "ca chiorii" in casa la mine?!X-(Ginerele a apucat sa paseasca in holul locuintei, soacra nu.Norocul meu e ca nici pe mine "nu ma da vantul jos"!Dar asta nu m-a scutit de o usa metalica in cap (si peste genunchi) si un certificat medico-legal fara zile de spitalizare, tensiune 20!
Eu la bataie nu ma pricep, am deformatia profesionala sa-mi cenzurez drastic primul impuls, sa vorbesc frumos si atunci cand nu mai pot de nervi.Unii ar zice ca sunt un functionar public model.Dar acesti oameni sunt primitivi.Ma pot astepta la orice de la ei.Cum sa-i vorbesti elegant unui om care ridica pumnul la tine?:stunned:Si asta fara sa ai nici o vina!
Si ne miram ca nu cunosc legea, nu-si cunosc nici drepturile dar nici obligatiile.Au fost invatati ca "cine da primul" si cine are mai mult tupeu castiga!UNEORI CASTIGA CINE ARE NERVII MAI TARI! Daca apuca!!!!:D
Va multumesc oricum la toti pentru opinii!
pai daca ginerele a apucat sa paseasca in holul locuintei este clar violare de domiciliu.
Depuneti o plangere penala avand ca obiect violarea de domiciliu , daca considerati ca acest persoane prezinta pericol pentru dumneavoastra , si puteti anticipa vreo conduita similara din partea acestora .In mod cert v-au lezat.

Va sfatuiesc sa scoateti si un certificat medico -legal pentru a se constata agresiunea suferita , cu privire la infractiunea de loviri sau alte violente .
Nu consider , ca , avand in vedere urmarea imediata , partea vatamata trebuie sa "accepte" faptul ca a reusit sa resinga agresiunea celor doi faptuitori , si , avand in vedere impactul pe care acest incident l-a avut , sa considere ca nu a existat nici o infractiune(cu precadere ca a reusit s-o respinga de una singura )

.Consider ca potentialitatea de a depune o plangere penala prealabila exista , chiar daca aceasta va fi retrasa ulterior .Nu stim , insa , care e pozitia partii vatamate in acest moment , daca s-a mai ameliorat impactul suferit in urma acestui incident , sau daca aceasta suferinta persista , astfel incat sa fie dat curs plangerii.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Da, ideea cu plangerea e buna pt ca poate avea rolul de a tempera spiritele, insa nu se va aplica nicio sanctiune penala.
Pana la urma nu aplicarea unei sanctiuni penale este importanta in acest caz, ci doar temperarea spiritelor.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovita in curte de o fosta cumnata raissa2007a raissa2007a buna ziua!mama mea a fost lovita in curte casei sale(acum se afla in proces de partaj) de o fosta cumnata,tatal meu fiind in spital la acea data.poate fi ... (vezi toată discuția)
Violarea sediului profesional trailer1234 trailer1234 Buna ziua! Ar fi posibilă săvarsirea infractiunii de violare a sediului profesional în cazul în care se pătrunde fără drept într-un loc împrejmuit ... (vezi toată discuția)
Furt calificat alina_vi alina_vi Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat prin efractie in situatia in care infractorul a spart plafonul locuintei pentru a ajunge la bunul ... (vezi toată discuția)