avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinte ANL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinte ANL

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am cumparat in luna mai 2014 locuinta Anl in care am locuit cu chirie 9 ani. La incheierea contractului de vanzare -cumparare cu primaria am fost obligat sa achit si pretul cotei parti de teren aferent locuintei mele desi legea ANL nu prevedea aceasta obligatie.
Mi-a s-a conditionat cumpararea locuintei cu achitarea pretului terenului asupra caruia Primaria avea drept de proprietate. Incepand din luna iulie s-a modificat legea locuintelor Anl prin OG nr.6/2014 si in august s-au publicat si norme de aplicare a cestei ordonante prin care se stabileste ca la achizitionarea unei locuinte ANL se constituie un drept de folosinta asupra terenului aferent locuintei pe toata durata existentei cladirii. Astfel s-a ajuns in situatia in care chiriasii care au cumpart locuinta pana in luna mai 2014 au fost obligati de primarie sa cumpere si cota parte de teren aferenta locuintei iar cei care au cumparat locuinta Anl din luna august 2014 nu au fost obligati la plata terenului fiind constituit un drept de folosinta asupra terenului pe toata durata cladirii.
Mai pot eu sa solicit restituirea pretului achitat pentru teren prin contractul de vanzare cumparare a locuintei? Ce sanse am si cum ar trebui sa procedez?

Alte discuții în legătură

Cumparare teren de la mostenitori stelutacata stelutacata Stau intr-o curtea cu mai multi chiriasi care conf.legii 112 au cumparat locuintele in care au stat.Curtea a ramas primariei unde plateam anual chirie.De ... (vezi toată discuția)
Vanzare constructie fara terenul de sub ea mihaela1972 mihaela1972 in 2002 am cumparat un spatiu comercial la parterul unui bloc)- am facut carte funciara pt el in 2004 am cumparat si terenul de sub spatiu - cota de teren ( ... (vezi toată discuția)
Legea 15/2003 ADELA STROE ADELA STROE imi puteti spune (cu certitudine) daca se cumpara de la primarie terenul dat pt tineri sa-si construiasca o locuinta??? devii automat proprietar pe teren ... (vezi toată discuția)