Ma confrunt cu o situatie extrem de delicata. Sotul meu a fost arestat si se afla in penitenciar in momentul de fata. Sunt singurul salariat din familie si am deja o poprire pe salariu, instituita de Finantele Publice. Mai am si un credit bancar, pe care ma straduiesc sa-l platesc la timp. Am doi copii studenti pe care trebuie sa-i intretin la studii si locuiesc cu chirie. Saptamana trecuta am primit o somatie de executare silita cu poprire pe salariu. Intrebarea este: pot depune contestatie la somatia de executare pe care am primit-o? Se va tine cont de celelalte cheltuieli daca anexez documentele aferente?
Somatia aia de unde mai e ?
O contestatie nu va ajuta cu prea mult.. in cazul popririi pt mai multe titluri executorii, poprirea poate fi de 1/2 din salariu, puteti obtine poprire pe mai putin, peste 1/3 in orice caz, diferenta ar fi destul de mica, nu va ajuta prea mult . La ce cheltuieli aveti dvs lunar, mai aveti nevoie de 2 salarii :(
Situatia este mai veche si destul de complicata. In 2002 mi-am deschis o firma, eu fiind asociat unic. In 2003, i-am cedat dreptul de administrare al societatii sotului meu, prin procura notariala, eu ramanand in continuare administratorul statutar al firmei. Trabuia sa revin in sistemul sanitar, unde profesez si in prezent, deoarece riscam sa-mi pierd dreptul de libera practica. Problemele au inceput cand sotul meu a solicitat o rambursare de TVA, si s-a procedat la un control din partea celor de la Finante. In urma controlului, s-a stabilit o amenda ce urma sa fie platita, si care in mare parte a fost achitata. In momentul cand mai era de plata o ultima transa, cei de la Finante au solicitat o noua suma, de marime egala cu prima, neluand in calcul sumele achitate anterior, practic dubland suma cu care firma era datoare la stat. Bineinteles ca sotul meu a luat atitudine si a cerut explicatii celor de la Finante, care nu au venit nici pana astazi. In consecinta, Finantele au cerut lichidarea firmei si au initiat doua procese: unul civil, in care eram implicata si eu, in care se cerea atat lichidarea firmei, cat si atragerea raspunderii patrimoniale asupra mea, si unul penal, la adresa sotului meu, in care acesta era acuzat de evaziune fiscala. Procesul civil s-a incheiat cu obligarea mea de a plati niste sume mult peste puterile mele, ca salariat, iar procesul penal, s-a incheiat cu trimiterea in detentie a sotului meu, desi, expertiza contabila, solicitata de instanta, arata clar ca, la momentul solicitarii falimentului firmei, nu aveam datorii la stat. Mentionez ca au fost desfiintate toate capetele de acuzare impotriva sotului meu, dar datorita faptului ca, sfatuit de un avocat "bine intentionat" a recunoscut ca este vinovat, acum se afla in inchisoare! Mentionez ca eu am aflat despre procesul civil cand acesta era in faza finala, si cand nu mai puteam face nimic pentru a ma apara.
Poprire salariu.
manea ioan
Am avut innfiintata o poprore pe salariu , in urma unei hotarari judecatoresti. S.a stabilit o anumita suma ,reprezentând cheltuieli de judecata. La un moment ... (vezi toată discuția)