avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri în concediul de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri în concediul de maternitate

Bună ziua!

Sunt angajată de ani buni cu contract de muncă nedeterminat, într-o instituție mass-media. Urma să intru la jumătatea lunii septembrie în concediul de maternitate (voi naște la jumătatea lunii noiembrie). Între timp, însă, am câștigat concursul pentru un post de lector universitar, contract cu durată determinată, unde ar trebui să îmi încep activitatea de la 1 octombrie. Având în vedere că atribuțiile mele pentru postul nou obținut vizează, cel puțin în primele 5 luni, susținerea unui curs de 2 ore pe săptămână (deci nu un program de 8 ore, ca la primul post din mass-media), am dreptul să intru în concediu de maternitate la primul angajator, nu însă și la al doilea? Exceptând, desigur, perioada de 42 de zile post-natale, obligatorii pentru ambele locuri de muncă. Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Sarcina-demisie ancaalina ancaalina Buna ziua, lucrez la o firma de 5 ani jumate ca Manager zona,si ieri mi-au adus la cunostinta verbal ca ar dori sa-mi dau demisia ,ca nu mai au nevoie de ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu de maternitatate (pre si post natal) si de ccc daca cim inceteaza cu 3 luni inainte de nastere? lucianasp lucianasp Buna ziua, Sunt insarcinata in aproape 3 luni acum cu gemeni. Daca ajung cu sarcina la termen, as naste undeva pe la finalul lunii octombrie, cel tarziu ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca expira in perioada concediului prenatal Kitti Kitti Buna ziua! Sunt in urmatoarea situatie: - sunt insarcinata, data probabila a nasterii fiind 30 noiembrie 2009 - am un contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)