in cazul unui divort si a unei custodii comune asupra copilului minor, se poate stabili ca acesta sa stea in mod egal la fiecare din cei doi parinti ? de exemplu 1 saptamana la unu, una la altul ?
in cazul in care parinii locuiesc in acelasi oras
se mai plateste pensie alimentara in cazul in care ambii cad de acord sa contribuie in mod relativ egal la cheltuielile cu copilul ?
in instanta : este mama "avantajata" sa obtina copilul (mic), sau acest lucru se decide pe baza altor criterii obiective (venit, locuinta, program flexibil la servici)
Nu, copilul trebuie sa aiba un domiciliu stabil, la celalalt merge in vizita. Asa cum pt dvs ca adult oriunde ati sta, va intoarceti acasa, asa si pt el nu e in regula sa nu se stabileasca intr-un loc.
da, pensia poate fi in natura daca asa conveniti, ca fiecare sa intretina copilul pe masura mijloacelor care le are.
E avantajata mama daca e vb de copil de varsta mica daca a avut grija de copil si pana la divort, se tine seama de venit, locuinta etc, dar sa zicem ca ambii parinti ar avea conditii asemanatoare, mama e in avantaj.
In cadrul "custodiei comune", pentru a obtine mai usor un timp echilibrat si locuinta copilului sa fie in fapt la ambii parinti, incercati o mediere. In toate situatiile in care parintii au incheiat un astfel de acord, instanta l-a incuviintat fara rezerve.
De asemenea, sunt si situatii in care instantele au stabilit locuinta alternativa, doua saptamani stabilind locuinta la unul din parinti, doua saptamani la celalalt.
Un astfel de caz l-am avut eu in mediere, s-au inteles parintii pe toate aspectele, mai putin asupra locuintei, lasand aceasta chestiune la latitudinea instanteiiar instanta a impartit in mod egal timpul, intre cei doi parinti. Un aspect important este varsta copilului.
Prin urmare, merita sa incercati o tranzactie/mediere cu mama.
Divort cu minor
ioanaotilia
buna-ziua. m-am casatorit cu tatal copilului meu in ianuarie 2014, cand cel mic avea deja un an si o luna. am trait in concubinaj cu acesta din nov 2012. dar ... (vezi toată discuția)