Buna ziua! Am o fetita de 10 luni , fetita sta cu mama ei si cu parintii mamei ei. Suntem despartiti. Mie imi expira buletinul in luna Octombrie dar trebuie sa parasesc tara in scop de munca si am fost la SPCLEP Tg Mures sa imi reinnoiesc buletinul.Problema este ca pe cerere apare un camp cu Minori sub 14 ani , unde am completat numele fetitei mele.Fetita este pe numele meu. Ideea este ca la SPCLEP mi s-a cerut certificatul de nastere al fetitei in ORIGINAL si copie XEROX.O copie XEROX am putut obtine de la parintii mamei fetitei,dar originalul nu vor sa mi-l dea sub nici o forma,le-am propus sa mergem impreuna la SPCLEP,ca sa nu fie nevoiti sa imi dea certificatul de nastere in original dar ei refuza categoric,ceea ce inseamna ca NU imi pot reface cartea de identitate sub nici o forma. NU se poate rezolva sub nici o forma pe cale amiabila situatia data,ce pot face?Va multumesc!
Aveti urmatoarele variante- ori o notificati pe mama sa va dea certificatul scriind pt ce va trebuie urmand ca daca nu vi-l da sa o actionati in judecata, solicitand eventualele daune pe care vi le provoaca, ori solicitati de la starea civila un duplicat, ori va faceti carte de identitate provizorie si apoi pasaport pt a putea pleca.
Solicitati o audienta la seful serviciului. Scrieti pe cererea de solicitare a buletinului ca minora se afla la mama si depuneti copia de care dispuneti. Faptul ca nu aveti certificatul de nastere in original al copilui nu este un impediment in eliberarea cartii dvs. de identitate si niciun motiv de eliberare a unei carti de identitate provizorii. Desigur este de preferat si pentru sotia dvs. sa solicitati incredintarea copilului la mama prin hotarare in instanta dar acest lucru este de durata.