avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nu imi pot reinnoi cartea de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nu imi pot reinnoi cartea de identitate

Buna ziua! Am o fetita de 10 luni , fetita sta cu mama ei si cu parintii mamei ei. Suntem despartiti. Mie imi expira buletinul in luna Octombrie dar trebuie sa parasesc tara in scop de munca si am fost la SPCLEP Tg Mures sa imi reinnoiesc buletinul.Problema este ca pe cerere apare un camp cu Minori sub 14 ani , unde am completat numele fetitei mele.Fetita este pe numele meu. Ideea este ca la SPCLEP mi s-a cerut certificatul de nastere al fetitei in ORIGINAL si copie XEROX.O copie XEROX am putut obtine de la parintii mamei fetitei,dar originalul nu vor sa mi-l dea sub nici o forma,le-am propus sa mergem impreuna la SPCLEP,ca sa nu fie nevoiti sa imi dea certificatul de nastere in original dar ei refuza categoric,ceea ce inseamna ca NU imi pot reface cartea de identitate sub nici o forma. NU se poate rezolva sub nici o forma pe cale amiabila situatia data,ce pot face?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:22, 11 Septembrie 2014
le-ati explicat celor de la SPCLEP ca fetita nu locuieste cu dvs?
Da,normal. Si sincer nu ii intereseaza deloc.
Aveti urmatoarele variante- ori o notificati pe mama sa va dea certificatul scriind pt ce va trebuie urmand ca daca nu vi-l da sa o actionati in judecata, solicitand eventualele daune pe care vi le provoaca, ori solicitati de la starea civila un duplicat, ori va faceti carte de identitate provizorie si apoi pasaport pt a putea pleca.
Si acea notificare despre care vorbiti Dvs cum o pot face?Multumesc
Solicitati o audienta la seful serviciului. Scrieti pe cererea de solicitare a buletinului ca minora se afla la mama si depuneti copia de care dispuneti. Faptul ca nu aveti certificatul de nastere in original al copilui nu este un impediment in eliberarea cartii dvs. de identitate si niciun motiv de eliberare a unei carti de identitate provizorii. Desigur este de preferat si pentru sotia dvs. sa solicitati incredintarea copilului la mama prin hotarare in instanta dar acest lucru este de durata.
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.buletinul îl am expirat ,dar nu pot sa l reînnoiesc ... Negrilaclaudia Negrilaclaudia Buna ziua.Buletinul îl am expirat ,dar nu pot sa l reînnoiesc ptr că am pierdut certificatul de naștere .Care este primul demers? (vezi toată discuția)
Prima carte de identitate, copil nascut in strainatate fara certificat de nastere romanesc Gabriela19722 Gabriela19722 Ce documente trebuiesc pentru primul buletin-carte de identitate al unui copil nascut in strainatate?Daca tatal nu este de gasit si nu am acte originale ale ... (vezi toată discuția)
Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)