avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lncalcare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lncalcare proprietate

Mama mea este proprietarul unei case+teren in Bucuresti. Vecinul care locuieste pe strada paralela, respectiv casa care la limita din spate a proprietatii, a daramat casa parinteasca si construit o casa/mini bloc (3 etaje + pod/mansarda). Evident a venit la un moment dat la mama mea pentru a-i cere permisiunea sa construiasca mai aproape de limita de proprietate si mama s-a dus cu ei la notar sa le dea permisiunea scrisa. Problema este ca, "mai aproape" a insemnat de fapt pe limita, iar finisarea casei vecinului a insemnat daramarea gardului mamei, gard care delimita proprietatea, cu promisiunea ca dupa finisare gardul va fi montat la loc....insa, ce sa vezi....acesta nu mai poate fi montat, pentru ca, dupa cum spuneam limita de proprietate a fost depasita. Ce se poate face in acest caz? Cui sa ma adresez? Unde se poate face reclamatie?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: yozefina , utilizator 19:43, 10 Septembrie 2014
Vă puteți înțelege amiabil, apelând la mediere sau pe calea unei acțiuni civile.Dacă instanța va fi singura soluție, atunci va dura ceva timp, costurile vor fi suficient de mari , mai ales că, probabil, va fi necesară efectuarea unei expertize.
Amiabil ar fi fost ideal....insa mergand pe aceasta idee amiabila au intrat pe proprietatea mea pe principiu ca oricum nu conteaza cativa cm si nu se apuca nimeni sa faca reclamatie pt asta. Ideea este ca eu vorbesc cu morile de vant, ei fiind perfect impacati cu situatia creata. Oricum, va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita proprietate Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Relatez urmatorul caz: Doi vecini, cumnati fiind, detin fiecare dintre ei cate un teren intravilan plus constructiile aferente. La schimbarea ... (vezi toată discuția)
Vecinii vor sa construiasca gard fara autorizatie tepes1 tepes1 Buna ziua, am probleme cu vecinii, am cumparat o proprietate si am intentionat sa repar gardul existent intre mine si vecini. Vecinii nu au fost de acord, ... (vezi toată discuția)
Casa cu etaj si pod construita prea aproape de gardul meu (de hotar ) dandingiurgiu dandingiurgiu un vecin a construit casa cu etaj p+1 si pod inalt aproape de gardul meu cca 40-50 cm fata de gard .Care ar fi trebuit sa fie distantza minima la care ar fi ... (vezi toată discuția)