avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii vor sa construiasca gard fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii vor sa construiasca gard fara autorizatie

Buna ziua, am probleme cu vecinii, am cumparat o proprietate si am intentionat sa repar gardul existent intre mine si vecini.
Vecinii nu au fost de acord, mi-au facut reclamatie la primarie si am fost nevoit sa scot autorizatie de construire pentru construirea gardului pe teritoriul meu, cu aprox. 20 cm mai inauntru, dupa o lupta asidua de aproape un an.
Acum in sfarsit intentionez sa incep constructiile si vecinii se pregatesc sa smulga abuziv gardul existent si sa faca ei unul in loc, fara sa aiba autorizatie, fara sa ma intrebe, din alte materiale decat cele existente si mai mult, gardul existent este pe teritoriul meu si nu pe granita, conform studiul topografic, ceea ce inseamna violarea proprietatii.
Ce pot face in acest caz, sa ii opresc sa construiasca gardul fara autorizatie si fara sa imi ceara permisiunea?
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2022
tepes1, utilizator
Cel mai recent răspuns: tepes1 , utilizator 08:51, 30 Iunie 2022
Poate cineva sa îmi ofere o opinie în aceasta privința?
Va mulțumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructorii mei au conspirat cu vecinul sa mute granita proprietatii. ... tepes1 tepes1 Constructorii mei au conspirat cu vecinul sa mute granita proprietatii. Buna ziua, am cumparat un teren si am hotarat sa schimb gardul vechi cu unul nou, pe ... (vezi toată discuția)
Gard intre vecini arianam arianam vecinul a daramat gardul dintre proprietatile noastre si construieste unul nou fara acordul si ajutorul meu , nu are autorizatie de constructie si in plus ... (vezi toată discuția)
Zid comun bajzat bajzat 1. Zidul casei vecine forma practic delimitarea pe lungimea acestei casei a celor doua proprietati. Casa a fost instrainata prin vanzare, noul proprietar a ... (vezi toată discuția)