avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructorii mei au conspirat cu vecinul sa mute ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructorii mei au conspirat cu vecinul sa mute granita proprietatii. ...

Constructorii mei au conspirat cu vecinul sa mute granita proprietatii.

Buna ziua, am cumparat un teren si am hotarat sa schimb gardul vechi cu unul nou, pe propria cheltuiala si cu instiintarea vecinului.

Vecinul a fost de acord, dar mi-a spus ca ii lipsesc 10 cm din partea lui si ca sa facem totul legal am chemat un topograf care sa masoare si sa marcheze granita corecta. Bine-nteles el a fost impotriva chemarii topografului si am suportat tot singur acele cheltuieli.

Dupa ce s-au facut marcarile si s-a dovedit ca granita este corecta unde era si inainte, eu am angajat o echipa de constructori care sa construiasca gardul.

Nu i-am supravegheat tot timpul si se pare ca in lipsa mea, unul dintre constructori ("seful" echipei angajate de mine), a complotat cu vecinul si a mutat granita deja marcata exact cu 10 cm, inauntru terenului meu, pe care vecinul isi dorea sa ii obtina. Gardul a fost terminat fara ca eu sa fiu acolo si acum nu mai este pe granita, ci 10 cm in interiorul terenului meu, marcarile topografice fiind mutate in lipsa mea.

Dupa investigatii, probe abundente si declaratiile altor martori din echipa, am confirmat ca "seful" echipei mele a complotat ilegal cu vecinul.

Ce pot sa fac in acest caz acum? Pot sa daram gardul complet, mai ales ca este platit in totalitate de mine?

Va mulțumesc in avans,
David
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2022
tepes1, utilizator
Cel mai recent răspuns: tepes1 , utilizator 15:22, 12 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~


E=mc² a scris:

Promovați acțiune împotriva constructorului pentru nerespectarea clauzelor contractuale și refacerea gardului pe linia de hotar corespunzătoare pe cheltuiala sa.



Va multumesc pentru raspuns. Problema este ca constructorul nu recunoaște nimic, spune ca el a urmat exact marcarea topografica dar este convingător vizual deocamdată ca granita a fost mutata și marcarile nerespectate. Am voie sa smulg gardul in acest moment?
Demolati gardul și construiți altul pe hotarul corect stabilit de topograf.
Dar nu mai lăsați lucrările nesupravegheate,urmăriți lucrările pentru că nu puteți avea încredere în constructori.
Mulțumesc frumos pentru raspuns.
Trebuie sa chem topograful din nou sa remarcheze granita. Vecinul acum spune ca e ocupat si imi pune tot felul de conditii pentru re-construirea gardului, cu toate ca nu vrea sa contribuie la cheltuieli si voi suporta a doua oara tot singur toate cheltuielile.
Momentan gardul este construit complet pe teritoriul meu, nicidecum pe granita. Este absolut nevoie ca vecinul sa fie prezent la re-marcarea terenului dupa ce il voi demola pe cel prezent? Pot sa construiesc gardul pe granita fara prezenta vecinului ? Spun asta ca acum imi pune tot felul de piedici(nu are timp sa fie prezent decat seara extrem de tarziu, etc).
Va mulțumesc inca o data.

mitabiciclista a scris:

Demolati gardul și construiți altul pe hotarul corect stabilit de topograf.
Dar nu mai lăsați lucrările nesupravegheate,urmăriți lucrările pentru că nu puteți avea încredere în constructori.

Ultima modificare: Luni, 8 August 2022
tepes1, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e cam mare deranjul pt 10 cm?

Alte discuții în legătură

Granituire si obligatie de a face? dandanaua dandanaua Si eu si vecinii avem proprietatile cu iesire la strada, dar vecina a vrut sa intre in curte pe langa casa si nu prin fata ei, astfel ca a mutat gardul dintre ... (vezi toată discuția)
Topograful refuză să elibereze un proces verbal tepes1 tepes1 Topograful refuză să elibereze un proces verbal M-am confruntat cu o situație în care vecinii mei au mutat ilegal granita proprietatii, după ce am ... (vezi toată discuția)
Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)