avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructorii mei au conspirat cu vecinul sa mute ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructorii mei au conspirat cu vecinul sa mute granita proprietatii. ...

Constructorii mei au conspirat cu vecinul sa mute granita proprietatii.

Buna ziua, am cumparat un teren si am hotarat sa schimb gardul vechi cu unul nou, pe propria cheltuiala si cu instiintarea vecinului.

Vecinul a fost de acord, dar mi-a spus ca ii lipsesc 10 cm din partea lui si ca sa facem totul legal am chemat un topograf care sa masoare si sa marcheze granita corecta. Bine-nteles el a fost impotriva chemarii topografului si am suportat tot singur acele cheltuieli.

Dupa ce s-au facut marcarile si s-a dovedit ca granita este corecta unde era si inainte, eu am angajat o echipa de constructori care sa construiasca gardul.

Nu i-am supravegheat tot timpul si se pare ca in lipsa mea, unul dintre constructori ("seful" echipei angajate de mine), a complotat cu vecinul si a mutat granita deja marcata exact cu 10 cm, inauntru terenului meu, pe care vecinul isi dorea sa ii obtina. Gardul a fost terminat fara ca eu sa fiu acolo si acum nu mai este pe granita, ci 10 cm in interiorul terenului meu, marcarile topografice fiind mutate in lipsa mea.

Dupa investigatii, probe abundente si declaratiile altor martori din echipa, am confirmat ca "seful" echipei mele a complotat ilegal cu vecinul.

Ce pot sa fac in acest caz acum? Pot sa daram gardul complet, mai ales ca este platit in totalitate de mine?

Va mulțumesc in avans,
David
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2022
tepes1, utilizator
Cel mai recent răspuns: tepes1 , utilizator 15:22, 12 August 2022
In primul rand tin sa va mulțumesc pentru timpul si detaliile abundente pe care le-ati prezentat. Contributia si parerile dumneavoastră pentru aceasta situatie sunt enorm de apreciate.

Tot ce îmi doresc in acest moment este sa aduc gardul înapoi la poziția corectă si legala.
Sunt dispus sa aleg calea cea mai simpla, acceptand pagubele de pana in prezent si chiar dacă ar exista un temei pentru un caz penal sau civil.

Momentan gardul este în totalitate construit pe terenul meu și ar mai exista și posibilitatea sa îl las neatins pe acesta în situația de fata și sa mai construiesc încă un al doilea gard, paralel cu cel existent, pe poziția corectă, acceptând toată pagubele si cheltuielile aditionale, după ce topograful va veni sa remarcheze terenul și sa genereze procesele verbale necesare pre- și post- remarcare. Și sa dărâm gardul construit greșit abia după ce îl voi ridica pe cel de-al doilea construit corect pe limita de hotar.

Nu am avut un contract scris nici cu constructorul, nici cu vecinul, totul a fost doar verbal. Doi dintre constructori(sunt trei in total)au recunoscut verbal și as putea sa ii chem în instanta sa declare ca au fost convinși de vecin sa mute limita de hotar și sa distrugă marcarile topografice.

Cea mai importanta intrebare a mea acum este: as putea sa construiesc gardul pe limita de hotar, după ce va veni din nou topograful sa remarcheze terenul? Asta în cazul în care vecinul nu va recunoaște marcarea topografica corectă si nu va accepta reconstrucția gardului, ținând cont ca la primul gard am convenit de comun acord ca gardul va fi construit pe limita de hotar și am stabilit și materialele folosite.

Va mulțumesc inca o data.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2022
Manuela Rășină, administrator
Aveti autorizatie de constructie?
Nu am autorizatie pentru ca nu este nevoie de autorizatie in acest caz. Este vorba despre reparatia unui gard vechi care trebuia ridicat exact in acelasi loc, fara modificarea structurii de rezistenta, aspect sau materialele din care este executat (Legea 193).

gi-jane2 a scris:

Aveti autorizatie de constructie?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca l-ati reparat pe cel vechi, inseamna ca nu s-a mutat .
Corect, asa ar fi trebuit sa se intample. În procesul de reconsolidare gardul a fost scos pentru ca era putred și trebuia ridicat din nou exact în același loc, lucru care era coroborat și de marcarile topografice.

În fapt, în lipsa mea, marcarile topografice și gardul în sine au fost mutate ilegal, gardul fiind ridicat spre interiorul proprietatii mele, cauzând tulburare de posesie.





gi-jane2 a scris:

Daca l-ati reparat pe cel vechi, inseamna ca nu s-a mutat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire si obligatie de a face? dandanaua dandanaua Si eu si vecinii avem proprietatile cu iesire la strada, dar vecina a vrut sa intre in curte pe langa casa si nu prin fata ei, astfel ca a mutat gardul dintre ... (vezi toată discuția)
Topograful refuză să elibereze un proces verbal tepes1 tepes1 Topograful refuză să elibereze un proces verbal M-am confruntat cu o situație în care vecinii mei au mutat ilegal granita proprietatii, după ce am ... (vezi toată discuția)
Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)