avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin - ajutor, caz disperat!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin - ajutor, caz disperat!!

Buna seara,

Ma aflu intr-o situatie disperata si va cer ajutorul! V-as fi recunoscator daca nu as primi reprosuri si replici de genul "Asa iti trebuie!", pentru ca sunt foarte constient de gravitatea faptei comise si de prostia pe care am savarsit-o.
La sfarsitul lunii iulie am furat dintr-un magazin al unui mall bucurestean un ceas in valoare de 90 lei pe care voiam sa-l fac cadou. Am iesit din magazin, dupa care am fost oprit de paznic: m-a pus sa scot tot ce am in borseta (evident, si ceasul). Mentionez ca managera nu a acceptat sa platesc bunul (insa l-a recuperat si l-a repus in vanzare) si a chemat politia. Dupa ce a venit politia, am fost dus la sectie unde mi s-a luat declaratie. In procesul verbal intocmit se descriu faptele, se dau detalii despre paznic, managera de magazin si povestesc eu cum, ce am facut. Am recunoscut fapta si am cooperat. Domnii politisti mi-au spus ca este vorba de furt calificat si ca o sa fiu sunat si chemat de procuror sa dau declaratii.
Exista, insa, o problema mare pe care o am - sunt cleptoman: sunt dependent de furturi si imi face placere sa fac asta. Am consultat un psiholog si momentan sunt intr-o perioada in care am reusit sa stau deoparte.
Situatia descrisa mai sus este prima abatere pentru care sunt prins (cum spuneam, am mai sustras bunuri de valori mici si inainte #-o), nu am mai avut probleme cu legea si nici de-a face cu politia pana acum.

Intrebarile mele sunt urmatoarele: ce se va intampla? Au trecut 2 luni in care nu am putut sa dorm si gandurile negre si remuscarile nu-mi dau pace. Inca nu m-a contactat nimeni de la politie/procuratura. Se efectueaza cercetari? Exista posibilitatea ca ei sa descopere pe alte inregistrari ca eu am mai furat si inainte?
Cat sa mai astept? O sa mi se intocmeasca dosar penal? Care va fi solutionarea (daca magazinul respectiv nu depune plangere)?

Va rog sa imi dati un raspuns cat mai repede! Nu mai pot trai asa.#-o :(

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2014
useranonim, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tryp , utilizator 21:51, 18 Septembrie 2017
La ce ora ati savarsit fapta ?
In situatia expusa,din punctul de vedere al autoritatilor responsabile pentru solutionare ,cauza este simpla,savarsirea infractiunii de furt calificat-probat cu PV incheiat de politie
Ramane ca procurorul sa analizeze probele din dosar raportul politistului anchetator si sa dispuna solutie
Nu ati precizat daca ,dupa predarea ceasului sustras de catre managera unitatii,aceasta a incheiat proces verbal de predare-primire bun
Reprezentantii unitatii au formulat plangere catre politie,in care sa se constituie parte prejudiciata cu valoarea ceasului ?
Daca nu aveti antecedente penale ,daca unitatea comerciala nu formuleaza plangere,daca se va retine ca bunul sustras a fost recuperat -respectiv nu exista prejudiciu,ramane ca procurorul responsabil sa analizeze si sa coroboreze toate datele si in final,urmeaza sa dispuna solutie legala
Este f. posibil sa fiti chemat din nou la audieri la politie/parchet. Ar fi bine sa declarati faptul ca sunteti cleptoman, ca faceti vizite la psiholog si sa aduceti dovezi in acest sens. Ar fi indicat sa va angajati un avocat.
In cazul in care mai aveti vreun "episod" cleptomanic si nu sunteti prins, ar trebui sa restituiti micile bunuri "achizitionate" pe aceasta cale.

CLEPTOMANÍE : Manie caracteristică prin impulsul patologic de a-și însuși prin furt bunuri străine fără a avea nevoie de ele și fără a urmări vreun profit material
In jurul orei 18 am savarsit fapta. Managera nu a incheiat niciun proces cum ca ar fi recuperat bunul, insa le-a specificat politistilor ca ceasul a fost recuperat si, din cate imi amintesc, s-a si consemnat acest lucru in procesul verbal. Din cate stiu eu, reprezentantii magazinului nu au formulat o plangere expres. Doar daca denuntul la 112 poate fi considerat el insusi o plangere sau daca politia i-a contactat in acest timp spre a depune plangere. Multumesc pentru raspuns,ynocentta!
Multumesc frumos, doamna avocat Iliescu!
Dosar penal s-a intocmit, urmarirea penala se incepe in rem, conf. NCPP.
Cand ati fost audiat, probabil v-a adus la cunostinta calitatea de suspect.
Furtul nu este infractiune sesizabila la plangere prealabila si nu trebuie depusa o plangere in acesta sens de persoana vatamata, politia se poate sesizeaza din oficiu.

Alte discuții în legătură

Furt din magazin malinap malinap Buna seara, in decembrie am sustras din magazin doua coliere in valoare de 111 lei. Regret enorm ceea ce am facut, nu am gandit pe moment. Produsele au fost ... (vezi toată discuția)
Prima abatere furt calificat DenisaBaias DenisaBaias Buna ! Recent am facut o mare prostie.Ma aflam in cluj si am plecat spre polus cu gandul de a intra in Decathlon unde m-am indreptat direct spre rafturi am ... (vezi toată discuția)
Furt calificat newguy98 newguy98 Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu o problema. Am aproape 50 de ani, si am sustras dintr-un supermarket un produs in valoare de 9 RON, m-au prins, au ... (vezi toată discuția)