avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... acte donatie strainatate - ue
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

acte donatie strainatate - ue

daca primesc eu ,ca fundatie, donatii de haine , etc dintr-o tara din UE - ce acte ar trebui sa insoteasca marfa pe care eu -fundatie trebuie sa o inregistrez in contabilitate?
daca documentele care insotesc marfa mentioneaza numai cantitate , cum ii stabilesc pretul?

mulltumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 10:28, 14 August 2009
Ar fi de dorit sa existe un act de donatie si un accept de donatie. In actul de donatie se va mentiona exact ce se doneaza, detaliat, specificandu-se si valoarea unitara, totala. In acceptul donatiei se va specifica in mod expres ca bunurile primite drept donatie nu se vor comercializa.
In caz speciaL, cand nu se mentioneaza valoarea bunurilor donate, sau nu se detaliaza, se formeaza o comisie compusa din minimum 3 membri, care inventariaza donatia si apreciaza valoarea ei.
Pe baza celor doua inscrisuri cu care am inceput mesajul, bunurile se introduc in contabilitatea organizatiei non profit.
atticus a scris:

Ar fi de dorit sa existe un act de donatie si un accept de donatie. In actul de donatie se va mentiona exact ce se doneaza, detaliat, specificandu-se si valoarea unitara, totala. In acceptul donatiei se va specifica in mod expres ca bunurile primite drept donatie nu se vor comercializa.
In caz speciaL, cand nu se mentioneaza valoarea bunurilor donate, sau nu se detaliaza, se formeaza o comisie compusa din minimum 3 membri, care inventariaza donatia si apreciaza valoarea ei.
Pe baza celor doua inscrisuri cu care am inceput mesajul, bunurile se introduc in contabilitatea organizatiei non profit.

cei 3 membri sunt din asociatie/fundatie? bunurile se pot evalua la orice valoare?
Cei 3 membri pot fi din asociatie sau fundatie ori din afara acestora ... nu cred ca este posibila evaluarea la orice valoare .
"In caz speciaL, cand nu se mentioneaza valoarea bunurilor donate, sau nu se detaliaza, se formeaza o comisie compusa din minimum 3 membri, care inventariaza donatia si apreciaza valoarea ei."
invetariaza si apreciaza valoarea ei... pe baza caror criterii le apreciaza valoarea?
cine verifica daca valoarea este reala sau nu?
Puteti apela la un expert evaluator ...

Alte discuții în legătură

Patrimoniu fundatie luiza_beceanu luiza_beceanu Cum pot sa duc anumite bunuri in patrimnoniul unei fundatii, pentru a o infiinta? Cum l evaluez? (vezi toată discuția)
Dizolvare ong cleontie cleontie Buna seara, Dorim sa dizolvam un ONG. Am inteles ca bunurile vor fi donate catre o asociatie de profil prin hotarare AGA. Ce se intampla insa cu ... (vezi toată discuția)
Transfer patrimoniu intre asociatii Monica Baiceanu Monica Baiceanu Buna ziua, am o problema legata de doua asociatii: ambele au aceiasi asociati, una este mai veche si una este creata recent. Cea veche are patrimoniu initial ... (vezi toată discuția)