avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... acte donatie strainatate - ue
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

acte donatie strainatate - ue

daca primesc eu ,ca fundatie, donatii de haine , etc dintr-o tara din UE - ce acte ar trebui sa insoteasca marfa pe care eu -fundatie trebuie sa o inregistrez in contabilitate?
daca documentele care insotesc marfa mentioneaza numai cantitate , cum ii stabilesc pretul?

mulltumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 10:28, 14 August 2009
freeelis a scris:

Pe baza unui contract de donatie se pot dona orice fel de bunuri ... dupa aceasta asociatia X se poate dizolva daca doreste .

Exact!
Din cate inteleg as putea raspunde:
1. In actul de donatie trebuie musai trecuta valoarea macar totala a bunurilor nu numai felul si calitatea acestora, iar la vama va trebuie contractul de donatie, si documentele de insotire a marfii.
2. Daca doriti sa scapati de un ONG constituind altul, puteti face nu donatie ci vanzare cumparare(oricum fiind vorba de bunuri imobile trebuie incheiate la notar si deci pretul este cam acelasi), iar in decizia de desfiintare a primului ONG treceti tot patrimoniul catre noul ONG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniu fundatie luiza_beceanu luiza_beceanu Cum pot sa duc anumite bunuri in patrimnoniul unei fundatii, pentru a o infiinta? Cum l evaluez? (vezi toată discuția)
Transfer patrimoniu intre asociatii Monica Baiceanu Monica Baiceanu Buna ziua, am o problema legata de doua asociatii: ambele au aceiasi asociati, una este mai veche si una este creata recent. Cea veche are patrimoniu initial ... (vezi toată discuția)
Dizolvare ong cleontie cleontie Buna seara, Dorim sa dizolvam un ONG. Am inteles ca bunurile vor fi donate catre o asociatie de profil prin hotarare AGA. Ce se intampla insa cu ... (vezi toată discuția)