avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... acte donatie strainatate - ue
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

acte donatie strainatate - ue

daca primesc eu ,ca fundatie, donatii de haine , etc dintr-o tara din UE - ce acte ar trebui sa insoteasca marfa pe care eu -fundatie trebuie sa o inregistrez in contabilitate?
daca documentele care insotesc marfa mentioneaza numai cantitate , cum ii stabilesc pretul?

mulltumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 10:28, 14 August 2009
NU este nevoie de expert evaluator. Membrii comisiei fac acest lucru. Evident ca acestia pot evalua bunurile la orice valoare, insa ei raspund pentru ceea ce semneaza, actul incheindu-se cu buna credinta...
Procedura este legala, simpla.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
ContSters44758, utilizator
Buna ziua. Exista posibilitatea ca patrimoniul sau o parte din patrimoniul unei asociatii sa fie donat unei alte asociatii nou infiintate? Multumesc
Exista aceasta posibilitate de a face donatii catre alte ONG-uri.
Multumesc pt raspuns dar pt a fi mai sigur ca am fost clar revin cu o intrebare: Daca asociatia X detine terenuri, cladire pt sediu, etc le poate dona asociatiei Y care s a infiintat recent.? In ce conditii ? Asociatia X se poate dizolva apoi daca se doreste ? Multumesc mult
Pe baza unui contract de donatie se pot dona orice fel de bunuri ... dupa aceasta asociatia X se poate dizolva daca doreste .

Alte discuții în legătură

Patrimoniu fundatie luiza_beceanu luiza_beceanu Cum pot sa duc anumite bunuri in patrimnoniul unei fundatii, pentru a o infiinta? Cum l evaluez? (vezi toată discuția)
Transfer patrimoniu intre asociatii Monica Baiceanu Monica Baiceanu Buna ziua, am o problema legata de doua asociatii: ambele au aceiasi asociati, una este mai veche si una este creata recent. Cea veche are patrimoniu initial ... (vezi toată discuția)
Dizolvare ong cleontie cleontie Buna seara, Dorim sa dizolvam un ONG. Am inteles ca bunurile vor fi donate catre o asociatie de profil prin hotarare AGA. Ce se intampla insa cu ... (vezi toată discuția)